Úspěšná neděle vítkovických žen i juniorek!

29. října 2012, redakce

V neděli čekal ženskou složku náročný úkol, vypořádat se se souběžně hranými utkáními extraligy žen a juniorek. Vítkovické dívky a ženy zvládly úkol na jedničku a připsaly si plný počet bodů.

Neděli začaly v zamrzlé hranické hale juniorky zápasem proti Vsetínu. Od začátku bylo na hřišti jasno, kdo bude brát tři body a otázkou se tak stalo jen to, kolik branek nakonec vítkovické juniorky vstřelí a zda Hana Ranochová udrží čisté konto. To druhé se povedlo, to první se zastavilo na čísle sedmnáct. Branky Vítkovic postupně nastřílely: 4x Kociánová, 3x Olivková, 3x Hendrychová, 2x Paloncyová, 2x Vývodová, 2x Vinklerová a jednu branku přidala Gazurová.

      Druhé utkání v pozdním odpoledni sehrály juniorky proti nažhavenému městskému rivalovi. Soupeřky z FBC měly lepší vstup do utkání a vedly již 2:0, ale krásná kombinace po ose Hložanková, Káčová, Paloncyová vedla ke snížení. Poté Paloncyová svou druhou brankou ze samostatného úniku vyrovnala a vítězství na vítkovickou stranu převážila šikovnou střelou Vývodová.

sestava juniorek na turnaji: Ranochová - Vinklerová, Hrubá, Hložanková, Gazurová, Hendrychová, Káčová, Vývodová, Paloncyová, Kociánová, Olivková, Naňáková

 

Ženy zajížděly v neděli na půdu nováčka ze Šumperku. Cestou je provázela sněhová nadílka a tak se tentokrát modré, z tribuny vydatně podporované Tamarou Hašovou, rozhodly také nadělovat. První třetina byla ještě pro domácí relativně milosrdná, když delší obléhání branky ukončila až svižná akce Ferenčíkové s blafákem zakončující Andreou Pastuškovou. Druhou branku pak přidala z juniorek přicestující Klára Kociánová, když pavučiny už mít šumperská branka rozhodně nebude. Druhé dějství pak již definitivně rozhodlo o vítězství Vítkovic, když řádit začala zejména autorka dvou gólů a tří asistencí Ivana Šupáková. Ve třetím dějství pak Vítkovice zkázu nováčka dokonaly a přidaly dalších pět branek, čímž stanovily konečné skóre na 10:0 ve svůj prospěch. Z první letošní nuly a jistě zajímavého úkolu se radovala brankářka Lenka Kubíčková.

FBC Asper Coquií Šumperk – 1.SC WOOW Vítkovice 0:10 (0:2, 0:3,0:5)

Branky a nahrávky: Pastušková (Ferenčíková), Kociánová (Halfarová), Léblová (Šupáková), Bernardová (Sládečková), Šupáková (Novakovská), Mandátová (Gaidová), Novakovská (Šupáková), Léblová (Šupáková), Quittková (Sládečková), Šupáková (Gaidová)

Sestava Vítkovic: Kubíčková – Halfarová, Kovalská, Pastušková, Ferenčíková, Kociánová – Ratajová, Vobořilová, Sládečková, Quittková, Bernardová – Mandátová, Novakovská, Léblová, Šupáková, Gaidová

 

Dopravu k utkání zajišťovala společnost autodoprava Stříbrný, za podporu děkujeme!