Vítkovické „veteránky“ triumfovaly na Prague Masters!

16. listopadu 2012, Tom

Poprvé v historii se vítkovické veteránky (mladé ženy starší 30-ti let) zúčastnily mezinárodního turnaje Prague Masters a hned při své premiéře se jim ho podařilo vyhrát! Ženského turnaje se zúčastnilo celkem 7 týmů, 5 českých a po jednom z Norska a Lotyšska. Týmy se v základní části utkaly systémem každý s každým, přičemž první dva týmy postoupily do finále a další dva do utkání o 3. místo. Vítkovické dámy si v základní skupině počínaly bravurně a bez porážky postoupily z 1.místa do finále!

Vítkovice Selection – FBŠ Bohemians  2:0

Úspěšný vstup do turnaje a první nula pro Lenku Kubíčkovou v naší brance.

 

Vítkovice Selection  - Brněnské Bohyně  4:0

Neprůstřelnost pokračovala, přidala se i kvalitní hra směrem dopředu a usínat se mohlo sladce. První gól za Vítkovice po asi 8 letech si připsala i z Bohemky hostující „veteránka“ Zuzka Jelínková.

 

Vítkovice – Selection  -  Fighters (NOR)  3:1

S přehledem vedená partie v čele s dvougólovou Evou Koloničnou, s malou kaňkou v podobě ukončení neprůstřelnosti Lega.

 

Vítkovice Selection  -  Medic Ovocné Báze  5:2

První dílčí problémy, nutnost pořádně zabrat a otáčet stav 0:2. Druhá půle zápasu byla doslova excelentní, soupeřky skoro nepřelezly půlku a nemuselo to končit jen těmi pěti góly.

 

Vítkovice Selection  -  Cielavinu Armija (LOT)  5:0

Už trošku poznamenáno únavou, ale s přehledem zvládnutá záležitost proti sympatickým soupeřkám a hlavně – definitivně stvrzený postup do finále!

 

Vítkovice Selection  -  Herbadent   3:3

Prestižní souboj nabídl velmi kvalitní florbal ve slušném tempu, po několika zvratech to nakonec skončilo spravedlivou dělbou bodů.

 

Finále:

Vítkovice Selection  -  Medic Ovocné Báze  3:2

Zápas začal spíše taktickým pojetím obou týmů, tempo nebylo bůhvíjaké, o šance byla nouze. Pak ale zaskočila Lenku Kubíčkovou ojedinělá střela od mantinelu do víka a najednou bylo oč hrát. Soupeřky jsme přitlačily, začaly se lépe pohybovat a odměnou nám bylo vyrovnání  v závěru prvního poločasu, kdy se pohotovou střelou trefila Zuzana Vašíčková po přihrávce Ivy Martiníkové. Druhý poločas pokračoval v dimenzích konce toho prvního, ovšem  zase se prosadily soupeřky. Lenka Kubíčková si ve vzduchu přes hradbu těl bohužel nenašla nahozený míček a pak už „medičce“ stačilo pouze zamést míček do brány a bylo 1:2. Touha našich holek po vítězství byla ale obrovská, zařadily pětku a soupeřkám bylo ouzko. Vyrovnat se podařilo Monice Léblové, která chytře v souboji z očí do očí přelobovala brankářku a tatáž hráčka se nakonec stala hrdinkou, když si našla na brankovišti několikrát odražený míček a pohotově jím rozvlnila síťku soupeřovy branky. Do konce zápasu už nechybělo mnoho, soupeřky se ještě pokusily vývoj zápasu zvrátit, přitlačily, ale to už se prohrát prostě nemohlo. S koncem zápasu vypukla zasloužená vítkovická modro-bílá radost.

 

Na závěrečném banketu se individuálních ocenění dočkaly i dvě vítkovické hráčky, Monika Léblová se stala nejlepší střelkyní turnaje s 11 góly a Monika Adamová byla oceněna jako nejužitečnější hráčka turnaje. A vrcholem akce byl okamžik, kdy si vítkovické dámy na pódiu zazpívaly (po vzoru svých švédských kolegů) českou státní hymnu.

 

Poděkování a gratulace k reprezentaci vítkovického klubu patří těmto hráčkám:

Lence Kubíčkové, Lucce Křenkové, Radce Sobkové, Renátě Stranevové, Zuzaně Garčárové, Hance Wirthové, Evě Koloničné, Ivě Martiníkové, Monice Adamové, Monice Léblové, Zuzaně Vašíčkové a rovněž Zuzaně Jelínkové.