Česká televize na trénincích vítkovické mládeže!

29. listopadu 2012, Redakce

Tento týden měla mládež na trénincích nečekanou, ale milou návštěvu. Redaktoři magazínu o míčových hrách Time out přišli v pondělí s kamerou a mikrofonem omrknout zákulisí vítkovického florbalu, aby našli důvody, proč se Vítkovicím tak daří v různých věkových kategoriích :)

A byli jsme také v novinách: ZDE ODKAZ

 

 

Během tréninku starších žáků zpovídali šéftrenéra mládeže Rosťu Kohúta a vítkovického odchovance, momentálně ve službách finského Nokianu Honzu Jelínka. Mezitím děti plnily úkoly na třech různých stanovištích, zaměřená na vedení míčku, obehrání soupeře ( situace jeden na jednoho ), rozvoj kreativity a nácvik střelby na branku, včetně zpracování přihrávky. Trenér Rosťa Kohút vysvětlil, v čem spočívá výhoda výchovy vlastních odchovanců a Honza Jelínek ( s vizáží Freddieho Mercuryho ) se rozpovídal o svých začátcích ve Vítkovicích. Celá reportáž je ke shlédnutí na webu ČT v čase 11:40:

ODKAZ

Úterní trénink elévů měl o něco slavnostnější nádech, za dětmi přišli kromě novinářů také reprezentanti, odjíždějící na blížící se mistrovství světa! Hráči Vítkovic Martin Tokoš, Petr Kološ, Patrik Suchánek a Lukáš Řezanina ( reprezentující Slovensko ) si naposledy zatrénovali v domovské hale společně s dětmi a rozloučili se s věrnými fanoušky. Na úvod proběhla rozcvička, kterou si vzal na starost jako správný kapitán Petr Kološ, poté si extraligoví hráči rozdělili děti na dva týmy, věnovali se nácviku nahrávky a následné střelby, nakonec si oba týmy proti sobě zahráli. Elévci se nenechali zahanbit, ukazovali co se na trénincích naučili a v hrací části tréninku naše hvězdy pořádně prohnali :) Na závěr si všechny malé i velké hráče k sobě svolal opět Petr Kološ, udělil jim cenné rady k tréninku a zdůraznil týmovou spolupráci v zápasech, bez které jen těžko dosáhnou úspěchu. Děti poslouchaly našeho kapitána se zatajeným dechem a potichu jako pěny - kéžby tomu bylo i na trénincích :) Doufáme, že si rady dospělých borců vzaly k srdci! Konec tréninku doprovodil společný pokřik a mohla začít autogramiáda, která měla mimořádný úspěch, do fronty se postavili také rodiče a fanoušci. Hráči kromě kartiček podepisovali co se dalo, od čepelí přes trička až po florbalové míčky. Celá akce vyvrcholila předáním maskota pro celý národní tým a podepsané české vlajky našimi dětmi. Klukům jsme popřáli hodně štěstí a věříme, že jeden cenný talisman si z MS na krku přivezou domů! Reportáž z úterního tréninku vyjde ve čtvrtečním vydání Moravskoslezského deníku a také nejbližším výtisku týdeníku 5+2, ukázka z celé akce bude k vidění také v televizním pořadu Na slovíčko a nebo v událostech v regionech v čase 22:19 -ODKAZ

Děkujeme tímto našim reprezentantům, že si před odjezdem udělali čas rozloučit se fanoušky a malými florbalisty! Držíme palce, hodně štěstí!!

Vlaďka Zoubková