Další povedený víkend našich elévů

13. prosince 2012, Vlaďka Zoubková

Minulý víkend soutěžili opět naši elévci, konkrétně Draci cestovali na turnaj do Paskova, Aligátoři pořádali ligové klání v domovské hale na Dubině.

V sobotu ráno se při teplotě -11°C moc příjemně necestovalo, většina dětí ( o dospělých ani nemluvím ) by se raději viděla ještě pod peřinou, naštěstí první zápas Draků se hrál až po desáté hodině a všichni se stihli dostat do správné provozní teploty. Jako první vyzval naše elévy domácí Paskov, který místo dvou tradičních týmů v zelených a žlutých dresech postavil mix obojího. Draci se v úvodní polovině dostali do slibného náskoku 3:1, ovšem v úvodních minutách druhé půli domácí srovnali krok a čekal nás dramatický konec zápasu. Oba týmy bojovaly o každý míček, pozorně bránily, nakonec měli více štěstí domácí, když střelou z dálky rozhodli o konečném skóre 4:3.
  
      Poté naše dráčata nastoupila k nováčkům soutěže elévů, FBK Rožnov p/R. a Eagles Orlová. Díky pozorné obraně, rychlému přechodu do útoku a přesnému zakončení jsme oba zápasy s přehledem vyhráli ( 10:1, 8:1 ). Na závěr se proti Vítkovicím postavily děti ze ZŠ Moravská z Havířova, hrající pod hlavičkou TJ Slovan. Soupeř předvedl velmi snaživý výkon, ale jejich brankář lovil míček z branky desetkrát, zato na naší straně neskončila v síti ani jedna havířovská střela. Jediná prohra s domácím Paskovem rozhodla o stříbrně příčce Draků, ale i tak v našem táboře převládala spokojenost jak s výsledkem, tak předvedenou hrou.

      Neděle patřila našemu druhému týmu elévů - Aligátorům. Nejenže ligový turnaj na Dubině pořádali, ale také jej zaslouženě vyhráli. První soupeř, který naše družstvo prověřil, byli děti z Hradce nad Moravicí. Oba týmy vstoupily do utkání opatrně jakoby se teprve oťukávaly, hra se odehrávala převážně ve středu hřiště, brankáři moc práce neměli a první půle nakonec skončila bez branek. Po přestávce vlétli Aligátoři do zápasu jako vyměnění, hra se výrazně zrychlila a během 8minut jsme soupeři nasázeli sedm branek. Po vítězství 7:0 jsme nastoupili k městskému rivalovi Letka Poruba. Tento klub vznikl před nedávnem, jejich elévci teprve sbírají zkušenosti a na hře to bylo znát. Soupeř se pořádně nedotkl míčku a v čase 0:50 sec svítil na časomíře stav 3:0 pro domácí. Poté jsme míček na krátkou chvíli půjčili elévům z Letky, kteří k velké radosti rodičů i hráčů samotných vstřelili dvě branky. To bylo ale vše, co jim vítkovičtí dovolili. Utkání se pak odehrávalo na polovině soupeře, který místy působil bezradně, až odevzdaně. Naši trenéři ale nechtěli, aby se díky rostoucímu skóre zápas předčasně ukončil, nabádali hráče ke kombinační hře, styl "střílet vše na bránu" neprospěje ani jednomu týmu, cílem by mělo být zahrát si společně florbal pro radost. Aligátoři nakonec zvítězili 17:2, ale všichni přítomní sportovně zatleskali i nováčkům z Letky. Každý tým nějak začíná, přejeme soupeřům aby je florbal bavil, nezlomily je prohry a neúspěchy, lepší výsledky se pak jistě dostaví :)
 
      Vysoké výhry Vítkovic pokračovaly i v dalších zápasech, sedmigólový příděl si odnesli hráči Frýdku - Místku, a 12x lovili míček z branky elévci Orcy Krnov. První místo na turnaji zůstalo tedy na Dubině, společně se sobotním stříbrem Draků jsme si všichni užili povedený a úspěšný florbalový víkend! Závěrem bychom rádi poděkovali rodičům, kteří aktivně pomáhali s organizací domácího turnaje za ochotu a těšíme se na další ligové turnaje v příštím roce, ať už naše ratolesti skončí na bedně nebo těsně pod ní :)

       Přejeme všem krásné Vánoce, a v roce s třináctkou na konci hodně zdraví a úspěchů nejen ve florbale!

 

Foto: Vlaďka Zoubková