Future odjíždí z Dubiny s desítkou

05. ledna 2013, CD

Vítkovice si na úvod roku 2013 doma poradily s pražským SSK Future jasně 10:2 a mají další tři body do tabulky. Dva góly vstřelili Tomáš Sladký a Lukáš Hrubý. aktualizováno.

Vítkovice přivítaly v úvodním zápase kalendářního roku 2013 stejného soupeře, se kterým otevíraly ten loňský, tedy pražský tým SSK Future. Ten přijel na Dubinu v nekompletní sestavě, chyběly čerstvé posily bratři Rynešové a Vrtiška, ze studijních důvodů nepřijela brankářská jednička Novotný. To Vítkovicím chyběl jen nemocný Hrabal, jinak byla zápasová soupiska zaplněna do posledního místečka a v průběhu utkání se na hřiště dostali všichni až na náhradního brankáře Součka.

      Utkání začala pěkně zhurta a již ve 20.vteřině poslal Vítkovice zkušeně do vedení Petr Kološ. Pak ovšem potrestal chybu v rozehrávce Řehoř a bylo vyrovnáno. Běžela teprve čtvrtá minuta utkání a diváci již viděli třetí branku. Sladký našel na středu Žydela a jeho střelu ještě na brankovišti tečoval Martin Tokoš. Ve 14.minutě dorazil svou vlastní střelu pohotově Lukáš Hrubý a když se za minutu po brejku Tokoše prosadil dorážkou v brankovišti Tomáš Sladký, Vítkovice vedly již o tři branky. Rozhodčí při tomto gólu správně signalizovali trestné střílení pro postavení bránícího Zezulky v brankovišti, nakonec na něj tedy nedošlo. V 19.minutě přidaly Vítkovice pátou branku, konkrétně to byl Lukáš Řezanina, který svou střelou od levého mantinelu pěkně skryl za obránce Zezulku. Ještě do první přestávky uzavřel brankového hody v první třetině Tomáš Chroust, to když procedil míček přes prostor uzavírajícího Ciompu.

      Druhá třetina jako by nebyla. Diváci viděli jen jednu nevyužitou přesilovku Vítkovic a pár zmařených šancí. Tuto dvacetiminutovku si Vítkovice za klobouček nedají.

      To třetí třetina byla opět svižná. Hned po 31 vteřinách se prosadila opět první pětka. Žydel krásně vymanévroval mezi trojicí žlutočerných a načepoval míček na brankovišti tečujícímu Filipu Heczkovi a ten trefil přesně. Za krátou chvíli neudržel nervy na uzdě Strachota a před Ciompovým brankovištěm hrubě strčil do Kološe. Na trestnou lavici ale nakonec nemusel, neboť v odloženém vyloučení se po Hájkově střele opět dobře na brankovišti orientoval Tomáš Sladký! A brankostroj pokračoval. Ve 48.minutě přihrál v rodícím se brejku Matúš Veltšmídovi a ten v pádu ještě dokázal krásně najít na brankovišti číhajícího Lukáše Hájka, který zvýšil již na 8:2. Ihned po buly se dopředu vrhl Sladký, ale důraz v rohu hřiště přehnal a vedle premiérových gólů v extralize si zapsal také premiérové trestné minuty. Přesilovka Future přinesla nejkrásnější gól utkání, na svědomí ho měl ale vítkovický hráč. Lukáš Hrubý získal míček na vlastní polovině a prakticky přes všech pět bránících hráčů Future vykličkoval zpoza branky až před Výtiska a nedal mu absolutně žádnou šanci! Krásnému florbalovému momentu tleskala celá hala včetně trenéra Pražanů Kovacse. Na hřiště se na konci utkání dostali také náhradníci, přičemž junioři Oborák se Šebestou si připsali extraligový debut. Oborák se dokonce zapsal do statistik, ikdyž tedy jinak, než by chtěl. Za bránění ve hře si odseděl dvouminutový trest. Poslední branku utkání si připsal po další výborné Veltšmídově nahrávce David Matúš a zakulatil tak počet branek Vítkovic na deset.

1. SC WOOW Vítkovice - x3m team SSK Future 10:2
branky:  1. Petr Kološ, 4. Martin Tokoš, 14. Lukáš Hrubý, 15. Tomáš Sladký, 19. Lukáš Řezanina, 41. Filip Heczko, 42. Tomáš Sladký, 48. Lukáš Hájek, 48. Lukáš Hrubý, 57. David Matúš - 2. Jan Řehoř, 20. Tomáš Chroust; rozhodčí: Radek Vybíhal - Pavel Kačer; vyloučení: 3:2; využití: 0:0; diváků: 255; zásahy brankářů: Roman Ciompa 10 - Jakub Výtisk 25; po třetinách:  5:2, 0:0, 5:0;

Foto: Vlaďka Zoubková, Vojtěch Barta