Elévové na vítězné vlně!

08. ledna 2013, CD

V novém roce pokračují také soutěže elévů. Draci měli sraz na nedaleké hale SOU Vítek, tým Aligátorů cestoval do Paskova, kde kromě místního klubu pořádají ligové turnaje také florbalisté Frýdku - Místku.

Sraz na místě byl již v 7h, proto není divu, že úvodní zápas s pořádajícím Frýdkem - Místkem byli ( jako již tradičně ) všichni hlavou ještě pod peřinou. Frýdečtí na tom nebyli o moc lépe a po ospalé první polovině, jsme nakonec vyhráli 3:0. Rozpis nám jako druhého soupeře určil tým z Českého Těšína a to už bylo jiné kafe. Aligátoři přidali na rychlosti, pozorně bránili a soupeři nedali sebemenší šanci ke gólovým příležitostem. Utkání jsme vyhráli přesvědčivě 12:1, když čestný gól těšínských padl v samém závěru.
      Těžší zápasy měly teprve přijít. Nejprve proti nám nastoupili elévi ostravského Remedica, kteří již měli za sebou těsnou prohru s domácím Frýdkem. Zápas se od začátku hrál ve vysokém tempu, hra nepostrádala náboj a nasazení z obou stran. Šance pepina ale většinou ztroskotala na naší výborné obraně a skvěle chytající Simči Pytlíkové, zato Aligátoři se z gólu radovali hned třikrát. V polovině druhé části Remedicum snížilo a čekala nás dramatická koncovka zápasu, podpořená vyloučením našeho obránce. Ostravští vycítili šanci a po oddechovém čase trenér poslal na hřiště pět svých svěřenců proti třem našim. Horké chvilky si kromě aktérů na hřišti zažila také vítkovická střídačka, až všechny zachránil hvizd oznamující konec utkání, které jsme po boji vyhráli 3:1!
       Poslední zápas Aligátorů proti Škorpionům byl zároveň soubojem o první místo na turnaji. V sázce bylo hodně, po třech vítězných zápasech nechtěli naši elévci prohrát ani poslední zápas a bojovali ze všech sil. Soupeř se nám od začátku snažil vnutit svůj tvrdý způsob hry, ale na Aligátory, těžící z výborné rychlosti a chytré kombinační hry to nestačilo. Naši elévi byli u míčku vždy o krok blíže, poctivě se vraceli v obraně a zbytek nebezpečných akcí spolehlivě pochytala jistota v naší brance. Poslední zápas skončil naší zaslouženou výhrou 5:3 a také celkovým vítězstvím na turnaji! Stříbro si z Paskova odváží Remedicum a bronz Škorpioni.

       Souběžně s turnajem v Paskově hráli svoje ligové zápasy také Draci v hale vítkovického učiliště. Vedle zkušených hráčů jsme v týmu dali šanci i několika nováčkům, kteří se na turnajích teprve rozkoukávají, přesto Draci nepoznali hořkost porážky a po třech vítězstvích nad týmy pořádajícího MVILu, Orcy Krnov, Tigers Ostrava a remíze s Hradcem n/Moravicí si také zasloužili pohár za 1.místo!
Oběma týmům gratulujeme, děkujeme rodičům za podporu a těšíme se na další ligový turnaj, tentokrát v domovské hale na Dubině!

Vlaďka Zoubková