Ženy vyválčily v Olomouci po dramatu tři body

28. ledna 2013, redakce

O tom, že na hřišti v Olomouci se natrápil nejeden favorit, se v sobotu přesvědčily i ženy Vítkovic. Absolvovaly zde těžkou bitvu nakonec se zdárným koncem.

Do utkání šly Vítkovice bez několika opor, ke dlouhodobě zraněné Hašové se připočetly absentující Ferenčíková, Novakovská a Enenkelová, naopak po třech zápasech se do sestavy vrátila Hana Sládečková. Na hřišti o play-off bojující Olomouce se vždy hraje úporná bitva. Domácí sází tradičně na neprostupnou obranu, k čemuž jim napomáhají i menší rozměry hřiště a vyrážejí k nebezpečným brejkům. Navíc jejich tým už posbíral v extralize dostatek zkušeností a jen tak se nevzdává.

       První třetina mnoho zajímavého dění nepřinesla. Hrál se spíše nezáživný florbal. Vítkovice se sice snažily tvořit hru, valné to však příliš nebylo a domácí hráčky zvládaly v pohodě bránit a semtam otestovaly obranu rytířek rychlým výpadem, které musela hasit Lenka Kubíčková. V závěru třetiny byla vyloučena vítkovická Mahdalová a když jí na začátku druhého dějství trest vypršel, okamžitě se vydala útočit, našla Hanu Sládečkovou a ta vymetla šibenici. V dalším průběhu druhé části se přeci jen zvýšilo tempo, ovšem také se přitvrdilo až za dovolenou mez a hra byla často kouskována vyloučeními. Nejdříve však ale přišlo po rychlém protiútoku vyrovnání olomoucké Zamazalové. Následovala však přesilovka a v té se po závaru na brankovišti prosadila Andrea Pastušková a vrátila Vítkovicím vedení. Třetí část nezačala pro modrobílé slavně, hned v úvodu totiž zaváhala obrana a domácí Matulíková srovnala na 2:2 a bylo jasné, že třetí dějství bude boj o každý centimetr. Rozhodnutí tak přišlo v 53. minutě, když v útočném pásmu zabojovala Léblová, předložila míček Sylvě Gaidové a ta poslala Vítkovice potřetí do vedení. V závěru si Vítkovice prožily při snaze Olomouce o vyrovnání nejednu horkou chvilku, ale nakonec vyválčily cenné tři body a udržely se tak na první příčce extraligové tabulky.

Ve čtvrtek čeká Vítkovice finále poháru České Pojišťovny v Českých Budějovicích.

FBS Olomouc – 1.SC WOOW Vítkovice 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: Zamazalová (Sklénařová), Matulíková (Zamazalová) – Sládečková (Mahdalová), Pastušková (Léblová), Gaidová (Léblová)

Sestava Vítkovic: Kubíčková – Niemcová, Halfarová, Bernardová, Pastušková, Kociánová – Ratajová, Vobořilová, Sládečková, Mahdalová, Quittková – Voláková, Mandátová, Šupáková, Léblová, Gaidová