Ženy sahaly po titulu, nakonec padly v prodloužení

31. ledna 2013, CD

Finále Poháru České pojišťovny rozhodlo až prodloužení. Vítkovice čtyřikrát v základní hrací době prohrávaly, vždy ale dokázaly skóre dorovnat a v poslední třetině šly brankou agilní Mahdalové do vedení. Herbadent ale srovnal a v prodloužení dala z brejku rozhodující gól Krupnová. aktualizováno.

Vítkovice přijely do Českých Budějovic s dvacetičlenným hráčským kádrem a to ještě chyběly opory Denisa Ferenčíková (reprezentační povinnosti) a Tamara Hašová (dlouhodobé zranění). No i když chyběly... Na střídačce byly, byť z kartónu. Krásné gesto ocenil i nejeden televizní divák, dvě kartónové hráčky v životní velikosti na střídačce Vítkovic totiž neušly pozornosti televizních kamer.

Vítkovické hráčky ale jakoby vystrašeny svým prvním velkým finále nechaly otěže utkání v první třetině soupeři. Sice to byla Šupáková, která hned v úvodu nastřelila tyčku, prosadil se ale na druhé straně soupeř. Herbadent hrající již osmé pohárové finále v řadě z volnosti vytěžil z první třetiny nakonec pouze jednobrankové vedení. Ve 4.minutě si jinak vynikající Lenka Kubíčková nešťastně srazila nepřesnou střelu Jarolímové do vlastní branky. V 11.minutě vyrovnala po spolupráci s Mahdalovou Hana Sládečková. Herbadent šel opět do vedení, ale to se podařilo smazat Tereze Volákové, která hledala nabíhající Moniku Léblovou na brankovišti, vracející se Šteglová si míček kopla do vlastní branky. Přesto šel Herbadent ještě v první třetině znovu do vedení, když se k odraženému míčku dostala opět Jarolímová.

      Od druhé třetiny se vítkovické hráčky osmělily a hrál se vyrovnaný atraktivní florbal s množstvím šancí na obou stranách. Ve 23.minutě dostala nebývalou volnost Klára Kociánová a šikovnou kličkou opět srovnala stav utkání. Vítkovice pak hrály přesilovku, ale bohužel samy inkasovaly. Ještě v téže přesilovce mohla vyrovnat Niemcová, orazítkovala bohužel opět jen tyč branky Sukové. Co se nepodařilo Niemcové, podařilo se po fantastické přihrávce Sládečkové perfektně trefeným bekhendem Kateřině Quittkové.

Strhující florbal pokračoval ve třetí třetině. Vítkovice šly zásluhou nebojácně hrající Martiny Mahdalové , která se prosadila po cizelérském přiťuknutí Ratajové, poprvé v zápase do vedení! Bohužel Herbadent srovnal šťastnou střelou Cepek-Žižkové z rozehrávky u mantinelu. Kubíčková přes clonící hráčky moc neviděla. V prodloužení měly co do šancí jasně navrch hráčky z Prahy, Kubíčková však dlouho odolávala, byť jednou s přispěním na hranici sebeobětování hrající Halfarové. V 67.minutě měla největší šanci Vítkovic Pastušková, teč jí ale nevyšla úplně tak, jak chtěla. Pak naposled zahřmělo před Kubíčkovou. Ratajová nezvládla situaci na polovině hřiště, brejk Herbadentu tažený Klímovou dokončila střelou do protisměru pohybu vítkovické gólmanky Krupnová.

      Vítkovice poprvé v sezoně Herbadentu podlehly, byť po prodloužení. V Poháru České pojišťovny končí na druhém místě a získávají prémii 15 000,- Kč. V krásném finále Vítkovice čtyřikrát dorovnaly jednogólový náskok a v poslední třetině sahaly po trofeji pro vítěze, nakonec padly v prodloužení....

 

Herbadent Praha 11 SJM - 1. SC Vítkovice 6:5p
branky:  4. Anet Jarolímová, 13. Tereza Urbánková, 19. Anet Jarolímová, 26. Tereza Urbánková, 51. Magdalena Cepek Žižková, 67. Eliška Krupnová - 11. Hana Sládečková, 18. Monika Léblová, 23. Klára Kociánová, 32. Kateřina Quittková, 45. Martina Mahdalová; rozhodčí: Lucie Hejnová - Jitka Romančáková; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 572; zásahy brankářů: Lenka Suková ? - Lenka Kubíčková ?; po třetinách:  3:2, 1:2, 1:1, 1:0;

sestava Vítkovic: Kubíčková - Halfarová, Niemcová, Paloncyová (od 40. Gaidová), Pastušková, Kociánová - Ratajová, Vobořilová, Sládečková, Quittková, Mahdalová - Mandátová, Voláková, Léblová, Šupáková, Enenkelová