Nadupaný konec základní části Autocont extraligy mužů je tady

13. února 2013, CD

Vrcholí florbalová sezona. I takhle se již teď, tři kola před koncem základní části, můžeme vyjadřovat. Los si letos opravdu vyhrál a hlavně pro Vítkovice připravil před play-off opravdu ostrý test.

Vítkovice se utkají v posledních třech kolech základní části se všemi třemi největšími konkurenty v boji o extraligový titul. Nejprve jedou do střešovické "stodoly" v rámci 20.kola, poté doma na Dubině přivítají sebevědomím hýřící Mladou Boleslav a v posledním kole si to možná o první místo v přímém souboji rozdají v Praze na Jižním městě s Chodovem.

S losem posledních pěti může být spokojen lodivod Otrokovic a vítkovická legenda v jednom těle Daniel Folta. Panteři za sebou mají utkání s Vítkovicemi (3:2p) a Chodovem (2:6), v posledních třech kolech je čekají i další dva týmy z "top 4" Mladá Boleslav a Tatran. Před play-off tedy nejtěžší zápasy. Naopak nespokojená je jistě Sparta. Ta potřebuje nutně někde urvat body, aby proklouzla do play-off, na které již teď může prakticky zapomenout. V posledních pěti kolech totiž rovněž hraje s kompletní "top 4" a navíc v Otrokovicích. Těžší los si asi lze jen těžko představit. S Tatranem i Vítkovicemi jednoznačně prohrála (1:7 a 0:8).

Situace se na špici tabulky po výborných výsledcích Mladé Boleslavi v minulém týdnu (Chodov 14:7 a Tatran 8:7) vyvinula následovně:

1. Vítkovice 46
2. Mladá Boleslav 44
3. Tatran 42
4. Chodov 42

A právě BILLY Boy se posledními dvěmi výhrami výrazně přihlásili do boje o vítěze základní části. V posledních třech zápasech je čekají Otrokovice, Sparta a Vítkovice. Naopak Chodov s Tatranem se před play-off trošku hledají. Hodně napoví kromě soubojů s Vítkovicemi i jejich vzájemný zápas ve 21.kole Autocont extraligy.

Vítkovice prověří všechny tři soupeře, z toho Mladou Boleslav doma 23.2.2013 od 19:15. Na tomto zápase by neměl chybět žádný florbalový fajnšmekr!!!

 

20.kolo
Tatran - Vítkovice (17.2.2013 18:00)
Mladá Boleslav - Otrokovice
Sparta - Chodov

21.kolo
Vítkovice - Mladá Boleslav (23.2.2013 19:15)
Chodov - Tatran

22.kolo (3.února)
Chodov - Vítkovice (3.3.2013 17:00)
Tatran - Otrokovice
Sparta - Mladá Boleslav