Ženy si připsaly krásné vítězství

18. února 2013, redakce

Extraligový tým žen po pauze způsobené odložením zápasu potvrdil roli favorita na půdě pražského Tatranu a zvítězil krásným kulatým skóre 10:0.

Utkání začalo ve svižném tempu a s viditelnou chutí na vítkovických hokejkách. Místy však zejména v prvním dějství chyběla přesnost a myšlenka. Přesto svou aktivitu a převahu dokázaly vítkovické hráčky gólově zúročit hned v úvodu. Po pauze způsobené zraněním se hned ve svém prvním návratovém střídání prosadila skrytou střelou Alena Novakovská. Hned za minutu na to po trvalém tlaku celé pětky se střelou nad rameno prosadila Veronika Vobořilová. Kubíčková ve vítkovické bráně příliš práce neměla a s náznaky brejků si poradila, se změnou skóre na druhé straně pro změnu nesouhlasila domácí gólmanka, její konstrukce a taky střelecká muška vítkovických hráček.

Druhá třetina již byla o poznání promyšlenější ze strany Vítkovic, zároveň stále ve vysokém tempu a tak přišlo i výraznější gólové vyjádření. Nejprve se po překrásné přihrávce Terezy Volákové prosadila a začala svůj střelecký účet nedělního odpoledne Monika Léblová. Poté první pětka doslova uvařila soupeře v jejich obranném pásmu a po jedné ze střel si nakonec srazily domácí míček do vlastní sítě. Pátá branka padla po pěkné kombinaci po ose Ratajová, Vobořilová a zakončující Hana Sládečková. Poté opět úřadovala první pětka a po jejich zámku a tečované střele Petry Mandátové to bylo již 6:0 a hned vzápětí vyrobily domácí chybu v rozehrávce, Quittkovou ještě zázračně vychytala domácí brankářka, proti dorážce Kamily Paloncyové však již byla krátká. Hned poté si připsala hvězdný zákrok Kubíčková, jak se později ukázalo pro její čisté konto ten klíčový. Třetinu pak uzavřela vítkovická přesilovka a pohotová střela Moniky Léblové.

Třetí dějství už přineslo o poznání klidnější vývoj, Vítkovice si udržely trvalou převahu a nepustily domácí do hry a ke skórování, a to ani ve dvou přesilových hrách. Naopak po výhozu brankářky Kubíčkové zkompletovala hattrick Monika Léblová a tatáž hráčka nepohrdla ani šancí po individuálním průniku Šupákové a přidala svou čtvrtou zápasovou branku. Vítkovické hráčky tak po povedeném výkonu zvítězily 10:0 a nyní je čeká domácí dvojzápas s týmy Českých Budějovic a Šumperka.

Tatran team Děkanka – 1.SC WOOW Vítkovice 0:10 (0:2, 0:6, 0:2)

Branky a nahrávky: Novakovská, Vobořilová (Sládečková), Léblová (Voláková), Sedmíková vlastní gól, Sládečková (Vobořilová), Mandátová, Paloncyová, Léblová (Sládečková), Léblová (Kubíčková), Léblová (Šupáková)

Sestava Vítkovic: Kubíčková – Mandátová, Niemcová, Vobořilová, Ratajová, Novakovská, Voláková – Pastušková, Ferenčíková, Kociánová – Sládečková, Quittková, Paloncyová – Enenkelová (od 40.Šrotová), Šupáková, Léblová