Vítkovice přejely Mladou Boleslav 8:1!

23. února 2013, CD

Vynikající výkon předvedly Vítkovice v přímém souboji o první místo v základní části s Mladou Boleslaví a slaví drtivé vítězství 8:1! Využily všechny tři nabídnuté přesilovky. aktualizováno.

Na Dubinu přijela ve šlágru 21.kola Autocont extraligy druhá Mladá Boleslav a čekal se třaskavý souboj o první místo. Zápas ale měly po celou dobu pevně v rukou Vítkovice a zaslouženě vyhrály 8:1. Utkání sledovala přeplněná hala, celkem 545 diváků!

      Kapitánskou pásku si za naúčasti zraněného Filipa Heczka navlékl jeden z nejzkušenější hráč v poli Lukáš Hrubý. Vítkovicím chyběl také nemocný Pavel Jankulár. Ve třetí formaci odehrál celý zápas junior Jan Kubečka. Vynikající zápas odchytal Roman Ciompa.

      Vítkovice byly od začátku nebezpečnější. Skvělý Bauer ale dlouho držel svůj tým nad vodou. Ve 13.minutě ale vyslal žabkou do šance Řezanina Lukáše Hájka a ten povedenou tečí otevřel gólový účet utkání. V 18.minutě hasil požár faulem na Fojtu Tokoš a byl po zásluze vyloučen. Sniper Fojta se už už dostával k nebezepečné střele z nedaleké vzdálenosti Ciompovy branky. Oslabení ale Vítkovice ustály a Tokoš se po návratu z trestné lavice naopak řítil na Bauera, ten opět uspěl.

      I druhá třetina probíhala víceméně v režii Vítkovic. Ve 27.minutě se dostal ke střele Jastřembský, ta mu nesedla ideálně, přesto spadla na břevno Bauerovy branky! Ve 30.minutě přehnal důraz Pavel Bouška a šel si odpočinout na trestnou lavici. Sotva si sedl, mohl se sklopenou hlavou odejít. Za jedinou vteřinu totiž využil volný úder před Bauerem Lukáš Veltšmíd. Za další dvě minuty putoval na trestnou další mladoboleslavský hráč, tentokráte Fojta za sekání, a Vítkovice přesilovku opět využily. Přihrávku Patrika Suchánka přes brankoviště si do vlastní sítě srazil Gwuźdź.

      Do třetí třetiny hosté přeskupili sestavu, stáhli třetí formaci a do obrany se přesunul nejlepší nahrávač Autocont extraligy Petr Novotný. Taktika dlouhých míčků se ale minula účinkem, vítkovická perfektně zahraná celoplošná obrana byla nad síly hostujících hráčů. Ve 43.minutě navíc neuniklo bystrému oku rozhodčích oplácení Jířího Boušky u střídačky Vítkovic a domácí využili další přesilovku! Novotný v rohu hřiště ztratil v souboji se Sladkým a Hubálkem míček, ten se dostal k Veltšmídovi, jehož obrovskou tutovku Bauer ještě zázračně zneškodnil, na dorážku Jakuba Hubálka již ale skutečně neměl nárok. Pak putoval za hru rukou na trestnou lavici pro změnu Suchánek a hosté přesilovku zužitkovali také bleskově. Již za tři vteřiny po signálu z volného úderu před Ciompou skóroval Pavel Bouška. Jiskřičku naděje Mladé Boleslavi ale zhasil hned za minutu po individuální akci umístěnou střelou Jan Jastřembský! Hru vabank hosté příliš nezvládli, naopak po brejku Hrubého s Lukášem Veltšmídem a kombinaci až "do kuchyně" lovil Bauer míček z branky pošesté. Poslední dvě branky přidaly Vítkovice od prázdné branky, konkrétně je vsítili Martin Tokoš a Robin Žydel.

      Vítkovice podaly ve šlágru kola vynikající výkon. Brankář Roman Ciompa opět dokázal, že zdaleka nepatří do starého železa a vychytal až na jednu všechny šance Mladé Boleslavi! Výborná defenziva celého týmu spojená s kreativitou v útočné fázi slavila úspěch. Vítkovice mohly dokonce přidat ještě více branek, proti byla ale výborný Bauer v hostující brance. Také rozhodčí Kadlecové podali v utkání bezchybný výkon. A když k tomu připočteme i nabité tribuny, sečteno a podtrženo, to byl pro Vítkovice krásný florbalový sobotní večer.

      Vítkovicím stačí k jistotě prvního místa v posledním kole na hřišti Chodova neprohrát v základní hrací době. Již nemůžou skončit hůře než druhé. V případě, že Tatran v souboji s Otrokovicemi nebude bodovat naplno, vyhrají Vítkovice základní část bez ohledu na výsledek svého posledního zápasu.

Play-off začnou Vítkovice doma. S kým, to se ještě neví. První dvě čtvrtfinále se odehrají o víkendu 9. a 10.března!

Komentovaný video-online ze zápasu: http://florbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Fortuna-extraliga/Cast-Zakladni-cast/Pohlavi-Muzi/Sezona-2012-2013/20244-SC-WOOW-Vitkovice-BILLY-BOY-Mlada-Boleslav.htm

 

1. SC WOOW Vítkovice – Mladá Boleslav 8:1 (1:0, 2:0, 5:1)
Branky: 13. Hájek (Řezanina), 30. Veltšmíd (Suchánek), 33. Suchánek, 44. Hubálek (Veltšmíd), 46. Jastřembský, 57. Veltšmíd (Hrubý), 58. Tokoš (Suchánek), 60. Žydel (Tokoš) – 45. Bouška (Novotný). Rozhodčí: J. Kadlec, M. Kadlec. Vyloučení: 2:3. Využití: 3:1. Diváci: 545.