Vítkovice s Ml.Boleslaví opět prohrávají

06. dubna 2013, CD

První zápas mladoboleslavského semifinálového víkendu vyhráli domácí. Vítkovice ztrátu 1:4 mocně dotahovaly, ale za stavu 3:4 v power-play inkasovaly popáté. aktualizováno.

Trenér Mrázek nasadil do hry zkušeného brankáře Romana Ciompu. Ten ovšem inkasoval již ve třetí minutě, kdy za sebou vítkovická obrana nechala zcela osamoceného v životní formě hrajícího domácího kapitána Petra Novotného. A to se letos opravdu nevyplácí. Novotný nájezd zakončil povedenou kličkou a domácí vedli. Vítkovice ještě do pauzy vyrovnali zásluhou Lukáše Hrubého, kterého vybídl ke skórování pěknou kličkovanou Tokoš.

Za rámeček si Vítkovice nedají v této sérii jistě hodně věcí a jednou z nich bude i druhá třetina. V ní byli horším týmem. Ve 33.minutě slepili domácí zřejmě dva rozhodující góly za sebe. Nejdříve se trefil po Eklově příhře na střed J.Bouška a po Novotného sehrávce zpoza branky i sám Ekl.

Ve třetí třetině Vítkovice konečně přeřadily na vyšší výkonnostní stupeň, ale famózní brankář Bauer dlouho odolával. Naopak čtvrtou branku vystřihl parádní ranou z dálky Gwuźdź. V 51.minutě využil přesilovku Lukáš Veltšmíd a v 55.pak David Matúš dorážkou dostal Vítkovice na dostřel. Ty pak bušily na vrata Bauerovy branky seč to šlo, ale vyrovnat se již nepodařilo. Naopak v power-play dovezl míček do prázdné branky Novotný.

BILLY BOY Mladá Boleslav - 1. SC WOOW Vítkovice  5:3 (1:1, 2:0, 2:2)
branky (asistence): 02:10 Petr Novotný (Jaromír Ekl), 32:17 Jiří Bouška (Jaromír Ekl), 32:54 Jaromír Ekl (Petr Novotný), 43:35 Radek Gwuźdź (Petr Novotný), 59:23 Petr Novotný - 10:02 Lukáš Hrubý (Martin Tokoš), 50:44 Lukáš Veltšmíd (Jakub Hubálek), 54:21 David Matúš (Patrik Suchánek)