Vítkovice udolaly doma Mladou Boleslav 4:3!!!

09. dubna 2013, CD

Vítkovice budou mít ve čtvrtek v Mladé Boleslavi mečbol. Rozhodla o tom výhra v nervydrásajícím pátém semifinále na Dubině 4:3! Děkujeme všem vynikajícím fanouškům, kteří na Dubinu přišli!!! Byli jste skvělí!!! aktualizováno.

Vítkovice nastoupily od začátku jen na dvě pětky a s Ciompou v brance. Zranění nepustila do sestavy Heczka, Řezaninu a Jankulára.

      Na halu na Dubine přišla nejvyšší návštěva v historii. Veledůležité utkání hrané v úterý si nenechalo ujít 816 diváků! Vítkovice hnal za vítězství především kotel Ultras podpořený svými hokejovými fanouškovskými kolegy.

      Vítkovice začaly skvěle. Od začátku byly jasně aktivnější a už ve 2.minutě šly zásluhou výborně forčekujícího Robina Žydela a zakončujícího Davida Matúše do vedení! V 9.minutě byl vyloučen Novák za faul na Hrubého, přesilovku ale Vítkovice ji nejen že nevyužily, ale samy se o tuto výhodu záhy připravily, když svou chybu musel hasit faulem Veltšmíd. V 16.minutě se sám vydal mezi čtyři mladoboleslavské hráče Martin Tokoš a od mantinelu nakonec vystřelil tak přesně, že si pavoučci v šibenici Bauerovy branky museli hledat nové bydlení. Ve 20.minutě fauloval Sladký a hosté si zahráli přesilovku, kterou přepůlila první siréna.

      Boleslav ji nevyužila. Ve 28.minutě se již ale hosté radovali po dobré střele Ekla, na níž jinak vynikající Ciompa neměl nárok. Ve 29.minutě putoval za sporný zákrok na trestnou Matúš, ale brzy po něm ho následoval po vynikající Tokošově práci v oslabení Křenek a síly se nakrátko vyrovnaly. Po vypršení Matúšova trestu si zahrály Vítkovice zkrácenou přesilovku a v ní udeřil střelou z dálky Lukáš Velštmíd! Ve 34.minutě se celá hala radovala z Tokošova gólu předčasně. Rozhodčí jej neuznal a naopak k údivu všech vyloučili za hru vysokou holí Hrubého. Toho pak z trestné lavice propustil skvěle hrající zadák Křenek střelou do protipohybu všech bránících hráčů. Na drama bylo opět zaděláno. Ve 40.minutě putoval opět po sporném momentu na trestnou lavici nešťastník Matúš. Hosté trefili v početní výhodě břevno!

      Vyrovnat se jim ale nepodařilo ani v pokračování přesilovky ve třetí třetině.Ve 44.minutě již ale vyrovnáno bylo. Svoji typickou střelou schovanou za bránícího hráče vyzval Křenek k teči Saláta a ten se nemýlil. Prakticky ihned po buly vypukla hala nadšením po střele Tokoše, ale opět předčasně. Tokoš odkrytou branku netrefil, rozvlnil jen boční síť. Ve 46.minutě šel ven za sekání hostující kapitán Novotný. Vítkovice nezhrály přesilovku dobře, ale minutu po Novotného návratu na hřiště se na brankovišti výborně zorientoval David Matúš a rozjásal davy na tribunách. Vítkovice se pak hnaly za dalšími góly a přetížená obrana Mladé Boleslavi byla nucena faulovat. Tři přesilovky (!), z toho 31 sekund 5 na 3 (!!!) ale Vítkovice nebyly schopny využít. Naopak, přesilovky sehrály bez nápadu, prakticky bez střely. Paní štěstěnu ale naštěstí neurazily. Jistota v brance Roman Ciompa již za svá záda další míček nepustil. 
      Vítkovice vyhrály veledůležité utkání 4:3 a poprvé v sérii se ujaly vedení!

 

1. SC WOOW Vítkovice - BILLY BOY Mladá Boleslav 4:3
branky:  2. David Matúš, 16. Martin Tokoš, 32. Lukáš Veltšmíd, 49. David Matúš - 28. Jaromír Ekl, 36. Radim Křenek, 45. Petr Salát; rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 5:6; využití: 1:1; diváků: 816; zásahy brankářů: Roman Ciompa 12 - Lukáš Bauer 27; po třetinách:  2:0, 1:2, 1:1;

Foto: Jiří Zerzoň