Starší žáci si zahrají finálový turnaj MČR v Plzni!

07. května 2013, CD

Starší žáci Vítkovic zažívají pohádkový finiš sezony, která ještě nekončí! O uplynulém víkendu si totiž vybojovali v 1.kole MČR, Moravské části, účast na finálovém turnaji MČR v Plzni! A znají už i své soupeře ve skupině. Budou jimi Okřížky, Bohemians a Liberec.

      Na závěrečný turnaj do Plzně se kvalifikovaly první tři týmy z Moravské části. Nejprve ale musely zvládnout 1.kolo v Hodoníně.

Vítkovice svou tříčlennou skupinu jasně vyhrály. Nejdříve si poradily s Uherským Hradištěm 6:1, když hned čtyři branky si připsal Daniel Filip a poté porazily téměř shodným poměrem Litomyšl 6:2. Rozhodující náskok si Vítkovičtí vypracovali ve druhé třetině, kterou vyhráli 5:0. Celkem tři branky v utkání vstřelili v přesilovkách.

      V semifinále se Znojmem přišel v závěru utkání pořádný šok. Vítkovice po dvou brankách Rosti Gattnara vedly ještě tři minuty před koncem 2:0, pak si ale daly nešťastně vlastní branku a 33 vteřin před koncem vyrovnal v přesilovce znojemský Daberger. V prodloužení pak rozhodl o postupu Znojma do finále i na finálový turnaj Liška.

      Vítkovice tedy musely tedy v souboji o třetí místo podruhé na turnaji uspět proti Litomyšli. A to se bezpečně podařilo. Vítkovičtí kluci si došli jasným vítězství 7:1 pro bronz a vybojovali si tak účast na finálovém turnaji v Plzni. Tam se utkají v základní skupině s Okříšky, které ve finále podlehly Znojmu 1:6, dalšími soupeři jim budou týmy Liberce a Bohemians. Ve druhé skupině se spolu utkají Střešovice, Znojmo, Č. Krumlov a Náchod.

Komentář trenéra Otty Sklenovského: "Cesta na 1.kolo MČR do Hodonína byla plná očekávání, protože to bylo poprvé, kdy se starší žáci Vítkovic na tak vrcholnou akci dostali.
      První zápas ve skupině jsme hráli proti Uherskému Hradišti. Tento zápas se nám povedl a kluci ukázali všem divákům pěknou hru plnou krásných akcí. Zápas skončil 6:1 pro náš tým.
      Dalším soupeřem nám byl tým Litomyšle. Tento zápas byl těžší a kluci museli ukázat vše, co se naučili a výhru od druhé třetiny už nepustili. Zápas skončil 6:2 pro nás. Jako první ve skupině jsme v sobotu již nehráli a mohli odpočívat. Tým se rozhodl do dalších bojů použít válečných barev na vlasy.
      První zápas v neděli jsme začali proti Znojmu nad míru dobře a první dvě třetiny kluci předváděli nádhernou hru a to na všech postech naší sestavy. Ve třetí třetině soupeř začal více napadat a stupňoval tlak, ze kterého padl do naší sítě nešťastný vlastní gól. I přes tento fakt jsme se snažili utkání udržet, ale minutu před koncem po souboji, kdy našemu hráči vypadla hokejka a rozhodčí to posoudili jako nedovolené, jsme hráli oslabení. Při přesilovce 6 proti 4 jsme dostali gól na 2:2 a zápas dospěl do prodloužení. Vzhledem k emotivnímu konci třetí třetiny byli kluci hodně rozhození a nechali si vnutit hru soupeře. Po naší chybě jsme inkasovali gól a prohráli 2:3 v prodloužení.
      Poslední zápas byl o třetí místo, ve kterém jsme narazili opět na tým z Litomyšle a zápas jsme si i přes zklamání z prohraného semifinále užili a s přehledem vyhráli 7:1.
      Turnaj bych hodnotil jako velmi povedený, jak po stránce našeho postupu do finále MČR, tak i po organizační stránce (NÁDHERNÁ HALA, skvělý přístup lidí, kteří turnaj organizovali ). Jediné, co pokazilo 100% pocit spokojenosti, byla jedna dvojice rozhodčích, která absolutně nevěděla, co píská (toto není jen můj názor a vítkovických fanoušků, ale i ostatních lidí kolem). Moc děkuji klukům za předvedenou hru a taky rodičům, kteří vytvořili pro hráče perfektní atmosféru nejen v zápase, ale i mimo něj. Finále MČR se koná 11.5. – 12.5. v Plzni."

Výsledky
MČR žáků - 1.kolo, Morava:

Skupina A:
  1. SK Uherské Hradiště - 1. SC WOOW Vítkovice  1:6
  FBC Peaksport Litomyšl - 1. SK Uherské Hradiště  8:2
  1. SC WOOW Vítkovice - FBC Peaksport Litomyšl  6:2

  1. Vítkovice       2 - 0 - 0   12:3   6
  2. Litomyšl         1 - 0 - 1   10:8   3
  3. Uh.Hradiště    0 - 0 - 2   3:14   0

Skupina B:
  FBC ZŠ Uničov - TJ Znojmo STRABAG  2:7
  PSKC Okříšky - FBC ZŠ Uničov  8:0
  TJ Znojmo STRABAG - PSKC Okříšky  2:2

  1. Okříšky            1 - 1 - 0   8:2     4
  2. Znojmo            1 - 1 - 0   9:4     4
  3. Uničov             0 - 0- 2   2:15    0

Semifinále:
  Vítkovice - Znojmo  2:3p
  Okříšky - Litomyšl  3:1

Finále:
  Okříšky - Znojmo  1:6

O 3.místo:
  Vítkovice - Litomyšl  7:1

Foto: Jiří Zerzoň