Česká extraliga je pro mě jako jackpot, říká nová posila Vítkovic Katarína Klapitová

08. července 2013, redakce

Vítkovické ženy získaly novou tvář do svého kádru v podobě osmnáctileté slovenské reprezentantky Kataríny Klapitové.

Katarína Klapitová přestupuje do Vítkovic z Žiliny. V Ostravě si bude plnit studijní povinnosti na ekonomické fakultě. I přes svůj mladý věk stihla již v dresu slovenské reprezentace tato drobnější technická hráčka dvě mistrovství světa juniorek a jedno dospělých žen. S novickou v modrobílém dresu přinášíme krátký rozhovor.

Ahoj Katko, vítám tě ve Vítkovicích. Od nové sezóny by ses měla stát posilou vítkovického týmu, jak k tomu vůbec došlo?
Ahoj, ďakujem za privítanie! Pár týždňov pred kvalifikáciou na majstrovstvá sveta som si prvý raz  začala písať s trénerom, ale všetko boli len také orientačné debaty, lebo som stále nemala presne vybratú školu. Keď som sa konečne rozhodla a vyšli mi testy, tak už veci nabrali rýchlejší spád, lebo vedenie klubu vedelo, že so mnou môžu 100% rátať do novej sezóny.

Zkusíš se prosadit v české extralize, jak se na to těšíš?
Bude to pre mňa niečo úplne nového, ale príprave venujem dosť času a energie, tak dúfam, že priestor na presadenie sa dostanem. Bojovať o zostavu budem každý tréning, nech to trvá, čo to trvá! Na českou ligu sa teším, asi ako na vyzdvihnutie si výherného jackpotu. Také prirovnanie hádam stačí. 

S holkama už jsi absolvovala turnaj a pár tréninků, jakébylo přijetí a jak na tebe tým působí?
Republic cup mi ukázal, že idem do skoro až rodinne založeného tímu, kde je stále sranda, kde si jedna druhú neustále doberajú, ale na ihrisku hrajú ako jeden tím a nevzdávajú sa. Cítila som sa medzi nimi hrozne moc fajn, či už na byte, na party, na ihrisku alebo pri hre „chyť kámošce nohu,“ ktorá ma naučila tímovú rovnováhu, na ktorej musím ešte popracovať! Dúfam, že sa postupne spoznám so všetkými holkami a budeme mať spolu super vzťah. Tréneri sú rovnako priateľskí a nápomocní. Ku tréningom nemám čo dodať. Prišli sme, makali sme, potili sme sa. Ale bavilo ma to! 

V týmu už působí a slovenkám velmi dobré jméno udělala Denisa Ferenčíková, znáte se dobře?
To všetci veľmi dobre vieme aké dobré meno robí Slovenkám! Bude ťažké sa jej výkonom vyrovnať, ale pre mňa je to len motivácia. Poznáme sa z reprezentácie dobré 4 roky, aj keď už pred tým sme sa niekoľkokrát stretli. Keďže hráme v reprezentácii stále dlho spolu v jednej 5ke, tak sa máme veľmi rady, aj keď si niekedy „naložíme“, keď nám zabehne hráč a podobne :)

Přesouváš se do Ostravy, kde v prosinci vyvrcholí mistrovství světa žen. Ty si přes své mládí již dlouholetá slovenská reprezentantka, jak se na mistrovství světa těšíš a co od něj očekáváš?
Na každé MS sa teším tak s polročným predstihom (ako je tomu teraz), ale v hlave ich prežívam hneď po kvalifikácií. Môj osobný sen by bolo, keby sa nám podarilo vyhrať skupinu a postúpiť medzi najlepších 8 krajín sveta. Oproti iným tímom má naša reprezentácia menšie nedostatky vo viacerých oblastiach, tak ja len dúfam, že nenastanú žiadne nepríjemné komplikácie, všetky členky a kolená bude pevne zatejpované a my dáme zo seba maximum a ukážeme to najlepšie, čo v nás je.  A možno si aj niekto z Vítkovíc nájde čas a príde nás povzbudiť!