Mládežnická vítkovická stopa na Prague games 2013

15. července 2013, redakce

V minulém týdnu proběhl mezinárodní mládežnický megaturnaj Prague games 2013 v Praze s početným mezinárodním obsazením, na němž se představily i čtyři vítkovická mládežnická družstva. Svými výkony a výsledky se rozhodně neztratily.

Kategorie B12

Nejmladší věková kategorie chlapců začala pro vítkovické mladíčky těsnou prohrou s pražským týmem Black Angels v poměru 2:3. V druhém utkání skupiny na ně čekal pozdější vítěz finský SC Urbans 01, kterému podlehli v poměru 1:4. Druhý hrací den již byl pro mladíky úspěšnější, když si nejprve poradili v poměru 7:3 s ruským týmem Technik, aby poté skupiny zakončili výhrou 6:1 nad jihomoravskými Dubňany. V pátek pro mladíky začalo play-off výhrou 3:0 nad Slovanem Havířov. V osmifinále pak svedli bitvu s finským Steelers-jsb Black, pozdějším finalistou a utkání to bylo náramné. Finský celek se v úvodu dostal do vedení 4:0, ale naši mladíci se obdivuhodně zvedli a dokázali utkání zdramatizovat, leč nakonec po divokém výsledku 6:7 prohráli.

Kategorie B13

Ve třináctkách vstoupily Vítkovice do turnaje smolnou prohrou 3:4 s týmem Vosy Praha. Druhé utkání proti Bučis teamu se třináctkám již povedlo o poznání lépe a mladíci zvítězili po pěkném výkonu 4:1. Čtvrtek ráno začali výhrou 6:2 nad Rudíkovem, aby poté podlehli srdnatě bránícímu lotyšskému týmu FS Masters/Ulbroka 2:3. Páteční putování play-off pavoukem turnaje začalo soubojem s Mladou Boleslaví. Kluci nedali od začátku soupeři šanci a zvítězili přesvědčivě 6:2. V osmifinále čekal jako soupeř švédský tým Stenhagens KK, kterého naši mladí po perfektním výkonu doslova smetli z palubovky v poměru 9:1. Ve večerním čtvrtfinále čekal mladíky tým ze Stúpavy. V utkání bojovaly Vítkovice s vlastní únavou i defenzivně hrajícím soupeřem, kterému jeho taktika rychlých brejků přinášela ovoce. Díky ní vedl až do závěru zápasu 2:1 a v závěrečné vítkovické hře vabank svůj postup nakonec několika brankami pojistil.

 

Kategorie B16

V kategorie dá se říci dorostenců zaznamenaly Vítkovice největší úspěch. Ve skupině postupně porazily Kladno 3:1, švédský IF Marin Väst 5:1, rovněž švédský IK Frej 6:0 a ukrajinský Lemberg 4:2. V pátečním raním prvním zápase vyřazovacího pavouka se dlouho trápily s Žilinou, kterou nakonec udolaly 3:2. Poté rovněž o gól vyřadily norský tým GIF Fighters. Večer pak prolomily čtvrtfinále výhrou v samostatných nájezdech v poměru 4:3 nad Ústím nad Labem. V sobotním semifinále narazily na švédský Marstrand. Ve velmi vyrovnaném utkání dokázaly Vítkovice vyrovnat v samotném závěru na 2:2 a pak díky lépe provedeným nájezdům postoupit do finále. V něm narazily na dorostenecký výběr z Finska pod názvem Oxdog Team, který vítkovickým barvám žádnou šanci nedal a vyprovodil je vysoko 12:0. Dorostenci nicméně získali stříbrnou medaili a zapříčinili se tak o největší úspěch na letošních Prague games.

Kategorie B18

Vítkovičtí junioři začali skupinu třemi výhrami v řadě dvakrát v poměru 5:1 nad Mladou Boleslaví a Kobylisami a 12:1 nad Litvínovem. V závěrečném utkání nenalezli recept na finský výběr talentů Sonics, kterému podlehli junioři 0:8. Ještě ve čtvrtek večer tak museli junioři do play-off, kde si poradili s Třincem v poměru 4:0. V pátek v šestnáctifinále pak narazili na další finský tým, tentokrát Kirkkonummi Rangers, jenž jim vystavil konečnou v turnaji v poměru 5:1.

Vítkovickou stopu na letošním Prague games tak nejvíce zanechali stříbrní dorostenci, ovšem i ostatní týmy předvedly sympatické výkony a turnaj si užily.