Los turnaje Czech Open: Vítkovické ženy narazí na finské vicemistrině

24. července 2013, redakce

První z vítkovických týmů, jichž se dotkl los prestižního letního turnaje Czech Open, byly ženy v elitní kategorii. Ve skupiněnarazí na pražský tým Elite, švédskou mládežnickou základnu IBF Dalen a finské vicemistryně SB-Pro.

Z českých soupeřů čeká na vítkovické ženy tým pražského Elite. Zápas to bude zajímavý v tom, že oba soupeři se poté potkají hned v úvodním extraligovém kole šestého září. Šestý celek loňské sezony přes léto posiloval některými mladými ženami a v nové sezoně bude chtít jistě dosáhnout vyššího postavení. Druhým soupeřem pro ženy bude záložní tým známého IBK Dalen, tým IBF Dalen hrající druhou nejvyšší švédskou soutěž. Tým převážně sloužící jako mládežnická základna populárního velkoklubu přiveze do Prahy jistě několik budoucí talentech švédského florbalu. Skvělým zážitkem však bude především souboj se žhavými kandidátkami na celkové vítězství v turnaji, finskými vicemistriněmi z týmu SB-Pro.  Obranu diriguje velká florbalová zkušenost jménem Jenni Morottaja spolu s finskou reprezentantkou Mirvou Laitinen a novou posilou rovněž ze zkušenostmi z finské reprezentace Laurou Manninen. V útoku pak řádí především světoběžnice a hlavní osobnosti finské reprezentace poslední pětiletky, dvojčata Elina a Karoliina Kujala.

 Zároveň příjemnou zprávou pro ženský tým je skutečnost, že získali nového partnera, jenž bude jejich florbalové snažení v nové sezóně finančně podporovat, a to společnost GYNET - gynekologické centrum. (http://www.gynet.cz/)