I mužské týmy již znají své soupeře na turnaji Czech Open

27. července 2013, redakce

Prestižní letní turnaj Czech Open již zná kompletní rozlosování základních skupin a své soupeře do této fáze turnaje tak poznaly již i poslední dva z celkem sedmi! vítkovických týmů, které se turnaje účastní, a to muži v kategorii Elita a pak také muži mustangové.

V nejprestižnější kategorii Elite změří vítkovičtí muži v základní skupině síly s lotyšským týmem Lekrings, který svou hru opírá především o trojici bratrů Rajeckisů, nebo lotyšského florbalového světoběžníka Inguše Laivinše. Nejzajímavějším soupeřem základní skupiny bude bezpochyby populární švédský klub Pixbo Wallenstam IBK.Tým okolo hvězdné švédské trojice Daniel Calebsson, Henrik Quist a Martin Östholm, během léta posílil český hráč Patrik Dóža z Chodova, nebo třeba obrovitý švýcarský obránce, dlouhá léta hájící barvy Wileru-Ersigen, Kaspar Schmocker. Souboj s Pixbem bude určitě lahůdkou základní skupiny. I třetí soupeř ve skupině je tým velmi známý, a to švýcarský Grasshopper Club Zürich. Pikantní bude tento zápas zejména pro Pavla Bruse, který se v létě právě z týmu curyšských kobylek do Vítkovic vrátil. Soupeře před sezonou posílil švédský reprezentační obránce a bývalý kapitán Falunu, Eric Björk a najdeme v něm i několik známých švýcarských reprezentantů jako Michael Zürcher či Nico Scalvinoni.

 Svou základní skupinu zná i vítkovický Mustang. Populární partička vítkovického béčka si změří síly s týmem FBC Písek. Tohoto soupeře, samozřejmě v ženském obsazení, mají ve skupině i vítkovické ženy B a tak bude zajímavé sledovat, jak naše záložní týmy v konfrontaci se soupeři a soupeřkami z tohoto jihočeského města dopadnou. Dále si mustangové zahrají proti dvěma zahraničním týmům, a to švýcarskému výběru UH Appenzell a proti lotyšskému soupeři s názvem RSU z jejich hlavního města Rigy.