Pavel Brus: Sezona bude náročná

07. srpna 2013, CD

S urostlým bekem s pekelnou střelou jsme si povídali o přípravě na dlouhou sezonu i o nadcházejícím Czech Openu, na kterém se objeví po dlouhé době v barvách Vítkovic.

Ahoj Pavle, blíží se Czech Open. Co pro tebe turnaj znamená? Po kolikáté se již zúčastníš?
Ahoj všichni! No asi to není o tom, co pro mě Czech open znamená, ale co znamená pro ten daný klub a pro Vítkovice je to součást kondiční přípravy a pokusíme se ošahat...nové lajny. Samozřejmě, každý chce všechny zápasy vyhrávat a to se nemění, proto ten sport děláme. A pokolikáté, abych řekl pravdu tak nevím, ale vím že je to po 4 letech v dresu Vítkovic.

Loni jsi byl na turnaji v barvách GC. A ztroskotali jste tehdy právě na Vítkovicích, které jste k postupu do čtvrtfinále potřebovaly porazit. Nepovedlo se vám to. Dobírali se tě potom třeba Vítkovičtí? :)
Je to tak, bohužel jsme nevyhráli a vypadli jsme z Czech Openu, ale neuvědomuju si, že by si mě někdo dobíral.

Letos se Vítkovice s GC utkají znovu, tentokrát již v základní skupině. Bude to pro tebe mít nějaký zvláštní význam? Budeš se chtít ukázat před svým bývalým zaměstnavatelem a dokázat, že možná nechali vysedávat na lavičce klenot?
Nejhorší je dokazovat někomu něco, to je špatně. Já chci dokazovat každý zápas jen sám sobě, čeho jsem schopný. V GC jsem si zahrál dostatečně, takže žádnou zášť určitě necítím, ale určitě to bude zajímavý zápas. Co vím, tak obměnili téměř polovinu týmu, takže hodně kluků, se kterýma jsme se bavil, na Czech Openu letos nepotkám.

Jak jsi připraven na tento turnaj? Je o tobě známo, že fyzickou kondici nešidíš...
Není to příprava na tento turnaj, ale spíše na ligu a Pohár mistrů. Sezóna bude náročná a jen naivka si může myslet, že stačí trénovat 2 krát, 3 krát týdně. Ono koneckonců, jak se říká, děláte to pro sebe, ale v kolektivním sportu šidíte i své spoluhráče. Ty na tom budeš hůř, bude na tebe muset někdo makat, stáhne se kvůli tobě sestava a nakonec to rozložení sil a energie ubývají rychleji.

Loňskou sezonu jsi toho moc na hřišti neodehrál, na tu nadcházející se jistě hodně těšíš...
Je pravda, že začátek sezóny jsem měl nějaké problémy, ale postupem času jsem hrál normálně. Sezóna pro mě ale byla hlavně náročná psychicky, takže jsem se těšil až si odpočinu. A těším se tak jako každý rok, takže doufám, že mi ten elán vydrží co nejdéle:)

Vítkovice navíc čeká Pohár mistrů, klubový top turnaj. Byl třeba i on tím lákadlem vrátit se do Vítkovic?
Pokud bych dělal nějaký žebříček priorit, tak by byl pohár mistrů na posledním místě. Samozřejmě se těším, ale neměl žádnou rozhodovací váhu.

Jak skončí letos Vítkovice na CO? Zopakují finálovou účast z roku 2011? Zahrát si finále CO by asi nebylo špatné, co říkáš?
Jak jsem řekl dříve, chceme vyhrávat každý zápas, Czech Open je specifický turnaj, ale máme skvělý tým, takže si finále zahrát chceme!

Díky za rozhovor a ať se daří!
Já děkuji a všem přeji pěkné prázdniny!

Rozhovor s Pavlem Brusem : Roman Sladký
Foto: Roša