Czech Open: muži došli do čtvrtfinále

19. srpna 2013, CD

Na 21.ročníku megaturnaje Czech Open došli nejdále elitní týmy mužů, žen i juniorů. Všem vystavili jejich soupeři stopku ve čtvrtfinále. Muži ztroskotali na pozdějším vítězi IBK Dalen.

Svěřenci Radomíra Mrázka si zahráli celkem šest zápasů. V základní skupině narazili postupně na Pixbo, Lekrings a GC. Po úvodní prohře 0:2 s Pixbem následovala přestřelka s lotyšským mistrem Lekrings 6:4. Za Vítkovice se trefili kromě Hájka a Hubálka nové posily Koňařík, Jan Šebesta a dvakrát Žák. V posledním zápase základní skupiny ale Vítkovice nestačily na Grasshoppers Zürich a prohráli 2:4, kdy se trefil opět Žák a také Hrubý. Třetí místo ve skupině znamenalo cestu spodním pavoukem.

V šestnáctifinále nastoupily Vítkovice proti Grünenmattu s českým hráčem Šebkem v sestavě. Skóre otevřel dobře hrající Jan Šebesta, jeho trefu ale ve vlastním oslabení po brejku Sollberger. Výhru ale vystělili Vítkovicím Lukášové Hrubý a Hájek. Nečistě hrající Grünenmatt si v zápase připsal celkem pět dvouminutových trestů.

O postup do čtvrtfinále si to pak Vítkovice rozdaly se Spartou, která překvapivě vyřadila velmi dobře hrající Otrokovice (4:2). Do vedení dostal Vítkovice hned na začátku utkání Brus. To navýšil Petr Jankulár a po něm i Šebesta. Luxusní náskok tří branek ale Vítkovice málem promrhaly. Po Vrtiškově snížení proměnil trestné střílení Strachota, víc už ale naštěstí nově tvořící se tým Sparty nestihl.

Ve čtvrtfinále ale už Vítkovice narazily na pozdějšího vítěze IBK Dalen a prohrály 0:3. Byť si samy vypracovaly několik šancí a především v první třetině byly švédskému soupeři rovnocenným soupeřem, nakonec nevstřelili ani gól. Absolutorium zaslouží brankář Ciompa, který držel vynikajícím výkonem akcie Vítkovic dlouho nad vodou. Druhým gólem je nakonec potopil až v 56.minutě z trestého střílení nejlepší hráč turnaje Milan Tomašík. Za Dalen nastoupil také další bývalý Vítkovičák Patrik Suchánek. Oba odehráli výborné utkání.

 

Základní skupina:
Pixbo Wallenstam IBK (SWE) - 1. SC WOOW Vítkovice  2:0
6.Malmström (Julkunen), 24.Reichenberg (Adler)

1. SC WOOW Vítkovice - Lekrings (LAT)  6:4
5.Hájek, 16.Koňařík (Hrubý), 18.Šebesta (Heczko), 19.Žák (Jankulár Pe.), 29.Žák (Hájek), 36.Hubálek (Hájek) - 10.Abramovs (Rajeckis), 19.Vilders (Jursevskis), 27.Jursevskis (Rajeckis), 30.Jursevskis (Smit)

Grasshoppers Club Zürich (SUI) - 1. SC WOOW Vítkovice  4:2
5.Rüegger (Meier), 12.Scalvinoni (Rüegger), 34.Kaiser (Björk), 39.Rüegger - 34. Žák (Koňařík), 34.Hrubý (Jelínek)

Tabulka základní skupiny C:
1. Pixbo 9b. skore 14:2
2. GC 3b. skore 6:7
3. Vítkovice 3b. skore 8:10
4. Lekrings 3b. skore 7:16

1/16 finále:
1. SC WOOW Vítkovice - UHC Grünenmatt Sumiswald (SUI)  3:1
7.Šebesta (Hubálek), 22.Hrubý (Matúš), 31.Hájek (Jelínek) - 12.Sollberger

1/8 finále:
AC Sparta Praha - 1. SC WOOW Vítkovice  2:3
33.Vrtiška (Rebro), 36.Strachota (tr.s.) - 4.Brus (Hájek), 26.Jankulár Pe. (Šebesta), 29.Šebesta (Jankulár Pa.)

1/4 finále:
1. SC WOOW Vítkovice - IBK Dalen (SWE)  0:3
28.Berglund (Kronerg), 56.Tomašík (tr.s.), 59.Eriksson (Kronberg)