Junioři doslova vydřeli čtvrtfinále

19. srpna 2013, CD

Zdravotními komplikacemi sužovaný tým juniorů nakonec po heroickém výkonu proti Mladé Boleslavi došel na Czech Openu do čtvrtfinále, tam již ale nestačil na Tatran. Přesto ale zaslouží za odehraný turnaj velkou pochvalu.

V základní skupině si vítkovičtí junioři poradili s Chodovem, Dačicemi i pražskými Wizardy a postoupili z prvního místa.

V osmifinále pak přehráli Mladou Boleslav 3:0. Turnaj pro ně skončil v dalším kole, kdy je po boji vyřadil střešovický Tatran.

Turnaj Czech Open očima vítkovického trenéra juniorů Jiřího Gurkovského:

"Po zápasech ve skupinách, které jsme, co se týká bodů a umístění zvladli na jedničku, i když herně to vždy tak optimálně nevypadalo, jsme pro osmifinále dostali za soupeře juniory Mladé Boleslavi.

Už v průběhu zápasů ve skupinách se u jednotlivců začaly projevovat žaludeční nevolnosti, které před osmifinále vypukly naplno. V jednu chvíli jsem uvažoval o skrečování zápasu, ale kluci byli odhodlaní hrát, semkli se a podali navzdory všemu výborný výkon. Ruku na srdce, našemu "betonu" výrazně pomohly rozměry hřiště v hale na Braníku, kdy jsme srdnatě bránili naši polovinu a byť jsme byli chvílemi jako na kolotoči, nenechali jsme soupeřovu obranu v klidu a podnikali rychlé protiútoky. Jeden takový zakončil Honza Kubečka a potom, co se z přesilovky trefil i Marek Brauer se přiblížil náš postup do čtvrtfinále. Definitivu postupu dal do prázdné branky gólem Štěpán Kostolány. Chtěl bych tady poděkovat Mladé Boleslavi za férové jednání a korektní zápas.

Po vydřené předcházející výhře a přesunu do haly na Zelený pruh nás ve čtvrtfinále čekal Tatran Střešovice. Vědomi si toho, že nejsme schopni hrát, díky zdravotním problémům, otevřenou partii, jsme opět vycházeli ze zabezpečené obrany ale dopředu jsme pořád hrozili rýchlými výpady. Po jednom takovém se ujala střela Lukáše Pešata a dostali jsme se do vedení. Soupeř byl v neustálém tlaku a po 20 minutách se "odcházelo do šaten" za stavu 1:1. Krátce po začátku druhé poloviny, po výborně zahrané standartní situaci, se trefil Marcel Jakubec a znovu jsme vedli. Soupeř zvýšil obrátky, jeden útok za druhým se valil na naši bránu a podařilo se mu vyrovnat. Klukům začaly docházet fyzické síly a když jsme inkasovali necelé čtyři minuty před koncem třetí gól, neměli jsme už dost sily na reakci a naopak soupeř nám dal ještě další dvě branky a zaslouženě postoupil.

Nutno podotknout, že i přesto, že jsme nebyli kompletní (příležitost tak díky tomu dostali i mladí hráči) a v rozhodující fázi turnaje jsme na tom byli špatně i zdravotně, tak jsme nebyli daleko od postupu do semifinále. Pozitivem bylo ve vyřazovací části, že náš soupeři prověřili v obraně, která se oproti úvodním zápasům ve skupině výrazně zlepšila a individuální výkony některých hráčů. Pochopitelně byli i věci, které se nepodařily a výkony některých hráčů zůstaly trochu za očekáváním, ale tohle už patří do kabiny."

Základní skupina:
1. SC WOOW Vítkovice - TJ JM Chodov  3:1
1.Kostolány (Jakubec), 13.Kostolány (Pešat), 21.Baďura (Krejčíř) - 15.Tichý

TJ Centropen Dačice - 1. SC WOOW Vítkovice  1:4
3.Janíček (Suchý) - 7.Bräuer, 15.Bräuer (Baďura), 19.Jakubec (Pešat), 25.Sklenovský (Bräuer)

Wizards DDM Praha 10 - 1. SC WOOW Vítkovice  0:5
5.Baďura, 17.Kostolány (Pešat), 24.Děček (Pešat), 25.Bräuer, 30.Kostolány (Bräuer)

Tabulka základní skupiny H:
1. Vítkovice 9 / 12:2
2. Chodov 6 / 7:5
3. Dačice 3 / 6:8
4. Wizards 0 / 4:14

1/8 finále:
BILLY BOY Mladá Boleslav - 1. SC WOOW Vítkovice  0:3
13.Kubečka (Kostolány), 22.Bräuer (Kubečka), 30.Kostolány

1/4 finále:
Tatran Střešovice white - 1. SC WOOW Vítkovice  5:2
10.Skřivánek (Švejkovský), 34.Němeček (Vaculčiak), 37.Vašíček (Švejkovský), 38.Vaculčiak (Skřivánek), 38.Kolísko Jan (Němeček) - 6.Pešat (Kostolány), 21.Jakubec (Pešat)