Mustangové na Czech Openu porazili Appenzell

19. srpna 2013, CD

Mustangové Czech Open začali špatně, poté se ovšem o 100 procent zlepšeným výkonem a dvěmi výhrami vyšvihli na druhé místo v tabulce a katapultovali se tak přímo do druhého kola play-off. V něm po velkém boji padli s Karlovými Vary.

Pořadatelé omylem označili v oficiálním rozpise Czech Openu Mustangy jako lotyšský tým a tak se v prvním zápase skupiny vlastně hrálo takové malé lotyšské derby. A v něm se nakonec i díky třem ve vlastním oslabení vstřeleným gólům radovali ti praví Lotyši RSU po výhře 6:1.

Mustangové poté udělali pár nezbytných změn v sestavě, uklidnili se a ve druhém utkání podali diametrálně jiný výkon. Třetiligovému Písku nedali příliš šancí. Již ve 2.minutě vyzval ke skórování Krásný Chytku a ten neměl s brankářem Písku slitování. Ve 13.minutě se v podobné pozici ocitl Myška a ani ten nezaváhal. Když pak Grobelný vystihl chybnou rozehrávku Jihočechů a potrestal ji, bylo o vítězi jasno. Brankář Veltšmíd si v premiérovém startu na Czech Openu připsal shot-out!

A přišel předčasný vrchol turnaje. Appenzell. Mustangové se na tohoto švýcarského soupeře hecovali od samého počátku turnaje. V jejich hlavách znělo jen Appenzell, Appenzell. Posílení o Jaromíra Veselého na švýcarského soka opravdu vlétli a již v páté minutě se radovali z vedoucí branky po spolupráci Krásného a skórujícího Sira Grobelného. Utkání hrané ve vysokém tempo nabídlo opravdu velké množství šancí, Mustangové trefili ještě třikrát konstrukci švýcarské branky, na druhé straně doslova čaroval Veltšmíd. Appenzell ho ale překonat ani přes veškerou snahu nedokázal! Mustang poprvé v historii vybojoval druhé místo ve skupině a přímý postup do druhého kola play-off.

V něm Mustangové narazili na druholigové Hurikány z Karlových Varů. Kvalitní, ale bohužel i přehnaně tvrdé utkání začali lépe Ostravané, když hned v úvodu opět zafungovala spolupráce Krásného s Grobelným. Pak sice Vary v přesilovce vyrovnaly, do vedení ale v další karlovarské přesilovce dostal po individuální akci Myška. Veltšmída pak ovšem překonal nechytatelně Mosler a bylo opět vyrovnáno. Mustang šel znovu do vedení po chytré střele Libora Veselého. Sedm minut před koncem přišel doslova zkrat karlovarského hráče, který nešetrně atakoval Krásného u časoměřičského stolku. Tady šlo doslova o život. Následoval pětiminutový trest. Ani s touto přesilovkou nenaložil Mustang vůbec dobře a po brejku opět inkasoval. Už už se schylovalo k nájezdům, když přišla ztráta uprostřed hřiště a po rychlé kombinaci skončil míček za zády Veltšmída. Vary se pak prozdržovaly až k vítězství.

Základní skupina:
1. SC WOOW Vítkovice Mustang - RSU (LAT)  1:6
22.Krásný (Grobelný) - 5.Rüdolfs (Hammers), 5.Kärlis, 6.Reinis (Rudzitis), 23.Hammers, 24.Vitkovskis, 30.Rödolfs

FBC Písek - 1. SC WOOW Vítkovice Mustang  0:3
2.Chytka (Krásný), 13.Myška, 21.Grobelný

1. SC WOOW Vítkovice Mustang - UH Appenzell (SUI)  1:0
5.Grobelný (Krásný)

Tabulka základní skupiny B23:
1. RSU 7 / 15:7
2. Mustang 6 / 5:6
3. Appenzell 3 / 9:8
4. Písek 1 / 8:16

1/64 finále:
FB Hurrican Karlovy Vary - 1. SC WOOW Vítkovice Mustang  4:3
3.Petrák (Matějka), 8.Mosler (Hajn), 25.Novák (Mosler), 29.Macek (Gasparík) - 2.Grobelný (Krásný), 6.Myška (Birtek), 9.Veselý L. (Chytka)