Juniorky nabraly další zkušenosti

20. srpna 2013, CD

Vítkovické Juniorky absolvovaly tak jako ostatní kategorie svou porci zápasů na pražském turnaji Czech Open.

Do prvního čtvrtečního zápasu přidělil los holkám soupeře, který se v loňské sezóně účastnil extraligy žen a sice Českobudějovické United.
Holky se do zápasu vrhly odvážně nicméně s notnou dávkou respektu a očekávání, co se bude na hřišti dít, což do jisté míry poznamenalo výkon v tomto utkání a soupeř dvěma brankami v první polovině zápasu rozhodl o svém vítězství. Holkám se gólově zareagovat nepodařilo.
 
Ve druhém zápase změřila vítkovická děvčata síly s německým výběrem Best of West a na mezinárodní scéně napravily zaváhání z prvního utkání. Skóre utkání otevřela svou trefou Jana Urbánková v první polovině. Na začátku druhé půle vykřesaly soupeřky jiskru naděje když srovnaly zásluhou Meike Lustgart. Dále již úřadovaly vítkovické naděje a po spolupráci Livie Gregorové s Romanou Haunerovou, první jmenovaná vrátila vedení na stranu Vítkovic a vítězství stvrdila Petra Hložanková po nabídce Denisy Kotzurové.
 
Ve třetím utkání narazily na aktuálně extraligového soupeře z pražských Střešovic a i když výsledkově neskončil nejlépe, byl to patrně nejpovedenější zápas na turnaji. Soupeři rozhodně nedarovali nic zadarmo a šance se rodily před oběma brankami.
O výsledku pak rozhodly zkušenosti a důslednost v proměňování šancí. Trefy Martinákové a Urbánkové nestačily.
 
V bohužel posledním turnajovém utkání se slovinským soupeřem z Borovnice se holkám nepodařilo navázat na sympatický výkon z předchozího utkání a na běhavého soupeře nestačily. Po dvou obdržených brankách se musely s turnajem rozloučit.
 
Po celou dobu se tým opíral o výborné výkony dvojice golmanek Míši Ranochové a Verči Vrbové, které svou úlohu zvládly na výbornou.
 
Za dva týdny čeká juniorky poslední část letní přípravné části sezóny a to turnaj Women Republic cup v Ostravě.
 
Základní skupina:
1. SC WOOW Vítkovice - FBC United České Budějovice  0:2
7.Skálová, 11.Burdová (Janoušková)
 
Best of West (GER) - 1. SC WOOW Vítkovice  1:3
24.Lustgart - 5.Urbánková (Kotzurová), 26.Gregorová (Haunerová), 30.Hložánková (Kotzurová)
 
Tatran Střešovice RED - 1. SC WOOW Vítkovice  4:2
6.Denková, 17.Chaloupková, 26.Zelenková (Brabcová), 30.Hrycejová (Tvrzová) - 7.Martináková (Kolínková), 22.Urbánková (Gregorová)
 
Tabulka základní skupiny:
1. Tatran  9 / 9:2
2. Č.Budějovice  6 / 5:3
3. Vítkovice  3 / 5:7
4. Best of West  0 / 2:9
1/64 finále:
1. SC WOOW Vítkovice - Borovnice floorballshop.si (SLO)  0:2
8.Pirc (Dolinar), 13.Mlinar (Žavbi)