Hysterky neprohrály na Czech Openu čtyři zápasy z pěti!

22. srpna 2013, CD

V kategorii žen startoval opět i tým vítkovických Hysterek. Ten prošel základní skupinou téměř bez zaváhání, s pozdějším finalistou Elite youngsters remizoval 2:2 a do další fáze postoupil z druhého místa. Po výhře nad Horní Suchou jim vystavily stopku Kungsängens IF.

Tým Hysterek poskládaný z hráček ženského béčka, jedné ex-hráčky ženského áčka či ostravského Remedica, doplněný o ústeckou Martinu Egersdorfovou angažoval na poslední chvíli ještě tři hráčky juniorek, kterých byl v dalším týmu startujícím v ženské kategorii přetlak.

Nesehraný tým čekal celkem jednoduchý první zápas ve skupině, ve kterém padlo celkem šest gólů na naší straně, a všechny tři nejmladší posily skórovaly. Soupeř z FBC Písek dával Hysterkám dost prostoru pro sehrání do dalších zápasů.

Rozehrané Hysterky vletěly do zápasu s budoucím finalistou kategorie ženy Elite Praha Youngsters bez zábran a po prvním poločase vedly 2:0, kdy se za asistence Kovalské prosadila Adamová a následně přidala sama Kovalská ještě jeden gól. Minutu a půl před koncem první třetiny ovšem tým Elite gólem Rullové snížil na rozdíl gólu. Ve druhém poločase zvýšily hráčky z Elite tempo, vyrovnaly a Hysterky musely koncentrovat síly do dvou pětek, aby výsledek udržely. To se také podařilo. Za zmínku stojí zvláštnost v soupisce Elite, která obsahovala 4 hráčky ročníku 2000, přičemž propozice připouští hráčky starší roku narození 1998. Zajímavý postřeh vůči kontrolnímu mechanismu ze strany pořadatelů. :)

Kuriózní předehru měl poslední zápas ve skupině, kdy hlavní skupina hráček, které jely společně z ubytování, dorazila sice 40 minut před zápasem, ovšem na úplně jinou halu! :) To by ale nebyly Hysterky, aby něco takového nevymyslely! Soupeřky celou dobu velmi nevěřícně nahlížely do šatny, kde byly zbylé 4 hráčky. Nakonec hráčky naskočily z ulice přímo do zápasu a díky nesoustředění a dojmům z cestování mezi halami byly rády za vítězství s rozdílem jediného gólu s agilními Slovenkami, se kterými se o výsledek celý zápas přetahovaly. Díky velmi vysoké výhře Elite Praha Youngsters v posledním zápase skupiny (15:0!) skončily Hysterky druhé ve skupině pouze rozdílem skóre.

Po celodenní pauze změřil tým od 21:20 síly s FbK Horní Suchá a neměl větší problém soupeře pokořit. Už po 30 vteřinách skórovala Jana Zamastilová, další gól ale padl až „do šatny“ v 15. minutě. Velkým tlakem ve druhém poločase přidaly Hysterky další 4 góly a šlo se do šestnáctifinále.

Ráno čekal Hysterky zápas proti švédskému Kungsängens IF. Velmi rychlý zápas byl od začátku v rukou Švédek, které si vytvořily obrovský tlak, přitom to však byly Hysterky, které z hole Adamové skórovaly jako první. Do konce první části však Švédky nekompromisně zvrátily výsledek na svou stranu třemi rychlými góly. Na začátku druhé třetiny Hysterky ještě nabraly dech gólem na 2:3, zbytek zápasu, který odehrály holky po domluvě se všemi hráčkami ve hře, byl jednoznačnou záležitostí finských rychlíků a Hysterky se tak výsledkem 2:7 rozloučily s turnajem. Přesto považují turnaj za vydařený vzhledem k různorodosti sestavy :)

Základní skupina:
FBC Písek - 1. SC WOOW Vítkovice Hysterky 2:6
13. Dvořáková (Šejnová), 19. Müllerová (Čuková) - 2. Naňáková (Bernardová), 4. Adamová (Bernardová), 6. Martiníková (Zamastilová H.), 10. Holušová (Zamastilová J.), 10. Bernardová (Adamová), 22. Egersdorfová

1. SC WOOW Vítkovice Hysterky – Elite Praha Youngsters  2:2
8. Adamová (Kovalská), 13. Kovalská - 14. Rullová (Mrázková), 16. Nosková (Suková)

1. SC WOOW Vítkovice Hysterky – Rum Kokosky (SVK)  4:3
15. Adamová (Hebronová), 18. Zamastilová J., 20. Adamová (Naňáková), 30. Zamastilová J. (Zamastilová H.) – 2. Kloutvorová (Divišová), 19. Divišová (Kloutvorová), 22. Augustovičová (Sláčiková)

Tabulka základní skupiny:
1. Elite Praha Youngsters  7 / 21:3
2. 1. SC WOOW Vítkovice Hysterky  7 / 12:7
3. Rum Kokosky  1 / 9:14
4. FBC Písek  1 / 7:25

1/64 finále:
FbK Horní Suchá - 1. SC WOOW Vítkovice Hysterky 1:5
1. Zamastilová J. (Kovalská), 15. Kovalská (Zamastilová J.), 16. Adamová (Koštělová), 26. Urbánková (Kovalská), 28. Egersdorfová (Bernardová) – 22. Šuranyiová (Kristianová)

1/32 finále:
1. SC WOOW Vítkovice Hysterky – Kungsängens IF (SWE)  2:7
8. Adamová (Bernardová), 18. Adamová (Urbánková) – 13. Hedengran (Forslind), 14. Holmberg, 15. Wallgert (Hedengran), 22. Forslind (Eriksson), 22. Kämppi (Asberg), 28. Fredriksson (Alveus), 29. Holmberg (Thimgren)