Televizní utkání přálo střelcům

14. ledna 2014, Redakce

Vítkovice přestřílely Pardubice a vezou si z města perníku tři body za vítězství 10:6.

Vítkovice nastoupily do utkání s černými páskami jakožto projevem účasti k tragickému odchodu florbalisty FBC Ostrava Radima Šelmeciho. V brance dostal důvěru Roman Ciompa a od začátku hrály tři kompletní formace. Nevázané utkání s množstvím protiútoků a šancí gólově načal v osmé minutě Pavel Jankulár, pro něhož to bylo premiérová trefa v tomto extraligovém ročníku.

V téže minutě zvýšil po chybě v pardubické rozehrávce Lukáš Veltšmíd, pro kterého to byla pro změnu desátá jubilejní letošní trefa. Když po gólu Marka Bräuera zvyšoval v 17.minutě Petr Jankulár již na 4:0 pro Vítkovice, zdál se být zápas prakticky rozhodnut. Pardubice se ale dokázaly obdivuhodně vrátit do hry. Ještě do konce první třetiny se trefil ze standardní situace Martin Zozulák. Nutno ovšem podotknout, že gól byl neregulérní, jelikož Zozulákovi Burian míček nepřiťukl a Zozulák střílel tahem přímo na branku.

Další branka z dílny pardubického lídra již ale byla parádní, resp. parádní byla celá souhra s Krajcigrem, který jej na začátku druhé části skvostně poslepu uvolnil. Když se za další dvě minuty výborně hrající Krajcigr protáhl přes Jelínka a po forsbergovsku překonal Ciompu, byl náskok Vítkovic již pouze jednobrankový. Ve 31.minutě Vítkovice dobře zakombinovaly ve středním pásmu, Žák uvolnil Jana Jelínka a vítkovický kapitán vrátil svému týmu dvoubrankové vedení. To ještě do druhé přestávky ztenčil svou druhou brankou Krajcigr, jehož krásným dlouhým pasem za obranu vybídl Ďopan.

Třetí část si Vítkovice pohlídaly. Hned v jejím úvodu nabil Gurkovský, jenž se na zbytek sezony definitivně vrátil z Petrovic, Matěji Koňaříkovi a ten se tvrdou ranou nemýlil. Pak zbytečně sestřelil Bahník Pavla Jankulára a jeho trest po minutě utnul další nekompromisní ranou Jan Jelínek. Na snížení Šťastného odpověděl hned dvakrát Jan Šebesta a utkání spělo k závěru lépe vyhlížejícímu pro Vítkovice. Za domácí se ještě dorážkou prosadil střídající Janeček, poslední slovo si pro sebe uzmul Lukáš Hájek, který v poslední minutě přesnou ranou do šibenice zakulatil počet vítkovických branek na deset.

Vítkovice poskočily do první čtyčky o skóre před Spartu a Bohemians. S oběma soupeři se ještě ve zbývajícím průběhu základní části střetnou v přímém souboji.

Sokol Pardubice - 1. SC WOOW Vítkovice 6:10 branky: 19. Martin Zozulák, 23. Martin Zozulák, 25. Radek Krajcigr, 37. Radek Krajcigr, 48. Adam Šťastný, 57. Michal Janeček - 8. Pavel Jankulár, 8. Lukáš Veltšmíd, 15. Marek Bräuer, 17. Petr Jankulár, 31. Jan Jelínek, 41. Matěj Koňařík, 45. Jan Jelínek, 50. Jan Šebesta, 53. Jan Šebesta, 60. Lukáš Hájek; rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl; vyloučení: 3:0; využití: 0:1; diváků: 608; zásahy brankářů: Jan Pipek 29 - Roman Ciompa 34; po třetinách: 1:4, 3:1, 2:5;