Vítkovické ženy proti ELITE nezaváhaly

02. března 2014, Zuzana Košťálová

​V sobotu a v neděli se odehrála první kola čtvrtfinále play-off extraligy žen pro ročník 2013/2014. Vítkovické ženy na domácí hale Dubina vyzvaly tým ELITE PRAHA a podařilo se jim dvakrát zvítězit.

ČF1: 1. SC WOOW Vítkovice – ELITE PRAHA 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)

Od začátku zápasu bylo ELITE pod tlakem a nemohlo najít únikovou cestu. První gól měla na holi Enenkelová, ale napálila jen konstrukci branky. Do vedení se domácí hráčky dostaly v jedenácté minutě zásluhou Kláry Kociánové, která se v přečíslení rozhodla pro střelu místo přihrávky, a byla úspěšná. Ve druhé části byla k vidění také pouze jedna branka. Tu si připsala přesnou střelou pod horní tyč Hana Sládečková. Pražanky se snažily útočit, co jim síly stačily, jenomže Vítkovice si vše pohlídaly.

Ve třetí třetině už byl ale soupeř Vítkovic nebezpečnější. Ve 42. minutě snižovala na 2:1 Veronika Zittová. Naštěstí pro Vítkovice se o dvacet sekund později přesně trefila Martina Mahdalová a dvougólový náskok domácích byl zpátky. ELITE nedokázalo využít ani dvojnásobnou přesilovou hru. Další branku Vítkovic pak vsítila Michaela Šponiarová a ke konci třetí části tak mělo ELITE stále složitější situaci. Minutu a půl před koncem se přece jenom prosadila Lucie Veselá. Na konečných 5:2 pak pečetila výhru svého týmu Monika Léblová.

Hráčky utkání: Lucia Košturiaková (ELITE), Hana Sládečková (Vítkovice).

ČF2: 1. SC WOOW Vítkovice – ELITE PRAHA 5:1 (2:0, 0:1, 3:0)

Druhé čtvrtfinálové utkání mělo podobný scénář. Vítkovice byly ve vedení od začátku zápasu. Na první branku čekali diváci v hale do třetí minuty, poté přesně zamířila Denisa Ferenčíková. ELITE si sice vytvořilo pár střeleckých pokusů, ale domácí brankářka jim nedala šanci. Ke konci první části pak navyšovala na 2:0 Veronika Enenkelová. Uprostřed druhé třetiny se podařilo snížit Lucii Košturiakové. Hra se trochu přiostřovala, ELITE se snažilo vší silou dostat k brance Vítkovic a vstřelit vyrovnávací branku. Ta však nepřišla. Naopak ve třetí třetině svou druhou branku v utkání vstřelila Denisa Ferenčíková. O necelých pět minut později se domácí celek mohl radovat znovu, když Michaela Šponiarová našla mezeru mezi Gécovou a její tyčí. Do konce třetiny se už nic nestalo a tak Vítkovice vyhrály i druhý čtvrtfinálový duel.

Hráčky utkání: Leona Müllerová (ELITE), Hana Ranochová (Vítkovice).

Stav série: 2:0