Muži urvali nedělní zápas!

10. března 2014, CD

Série s Brnem je i po druhém víkendu nerozhodná!

Vítkovice nastoupily k tuhým bojům s Brnem tradičně před výbornou diváckou kulisou, oba zápasy sledovalo z tribun pokaždé více než 600 diváků.

Sobotní duel sice začali lépe Vítkovičtí, o jednobrankové vedení nabyté gólem Zdeňka Žáka ze 4.minuty ale velice rychle přišli. Za tři čtvrtě minuty prostřelil Ciompu Mendrek. V 9., resp. 10 minutě přišly další dvě slepené branky. Bohužel obě nesly brněnský rukopis. Nejprve poslal domácí do vedení Grich a po něm se trefil podruhé v zápase Mendrek. Snížit mohl Petr Jankulár, který nastoupil na křídle prvního útoku s Žákem a Veltšmídem, ale trefil pouze tyč.


Vítkovice-Brno 2:2x


1.3. Vítkovice-Brno 4:5

2.3. Vítkovice-Brno 4:0

8.3. Brno-Vítkovice 8:4

9.3. Brno-Vítkovice 2:3

11.3. 19:00 Vítkovice-Brno

13.3. ??:?? Brno-Vítkovice

příp. 16.3. Vítkovice-Brno

Vítkovice se ve druhé třetině nejprve úspěšně bránily v oslabení, aby v polovině zápasu neúspěšně čelily standardní situaci, po které poslal Coufal svůj tým již do třígólového náskoku. Vítkovice pak také nevyužily přesilovku, při vyloučení Jakůbka. Udeřily však těsně před koncem druhé třetiny. A to hned dvakrát během třinácti vteřin! Čtrnáct vteřin před sirénou zužitkoval volný úder po spolupráci s Hubálkem Lukáš Veltšmíd. A pouhopouhou vteřinu před vypršením hrací doby vyměřené pro druhou třetinu snížil na rozdíl jediné branky Lukáš Řezanina! Dva góly do šatny dostaly Vítkovice zpátky do zápasu.

Do třetí třetiny zasáhl i nejzkušenější hráč Vítkovic Lukáš Hrubý, ale v jejím průběhu se neprosadil. Spíše stříleli domácí. Ve 48.minutě uklidnil Brno po sehrávce v rohu hřiště Ondráček. A v 52. přišla další standardka a další gól v síti Ciompy, tentokrát se prosadil Jalový. Jiskřičku naděje vykřesal šest minut před koncem důrazný Lukáš Hájek. Víc už ale Vítkovičtí nestihli. Naopak při hře vabank inkasovali ještě dvakrát do prázdné branky. Brno se ujalo v sérii vedení 2:1.

Trefa Řezaniny sekundu před koncem druhé třetiny (Foto: Vlaďka Zoubková)

Pakliže se svěřenci Michala Deuse nechtěli dostat do vážné situace a dovolit soupeř tři mečboly, museli v nedělním zápase vyhrát. Nezačali ale správně. V 5.minutě zapomněla obrana na Ondráčka a ten otevřel gólový zápis utkání. Ve 14.minutě hráli domácí přesilovku při vyloučení Jelínka za sekání, sehráli ji však hrůzostrašně. Výsledkem byly dva góly Vítkovic! Nejprve vyrovnal Jan Šebesta po spolupráci s Hájkem, za pouhých 11 vteřin vyslal Roman Ciompa Lukáše Hájka do brejku a ten bleskově otočil stav utkání!

Vyrovnané utkání přineslo řadu povedených akcí, vždy se ale nakonec smál brankář. Kejík i Ciompa si vedli velice dobře. Ve 49.minutě přišlo opět vyloučení Vítkovic, tentokrát si dvě minuty odpykával Řezanina za bránění ve hře. I tuto přesilovku Brňané nesehráli vůbec dobře. Brejk Žáka s Veltšmídem ale tentokrát gólem jen těsně neskončil. Naopak když už se Řezanina chystal do hry, byla přeci jen přesilovka Brna využita, a to Mendrekem. Vítkovice naštěstí záhy odpověděly. Důležitou a nakonec i vítěznou branku si může na svůj účet připsat Zdeněk Žák! Vedení mohly Vítkovice potvrdit v přesilovce, Kadlec si ale svůj trest odseděl celý. Závěrečný tlak Brna Vítkovice ustály a velice důležité utkání vyhrály!

Série pokračuje už zítra na Dubině! Přijďte podpořit kluky v možná zlomovém utkání série!!! Začíná se přesně v sedm večer!