Brno zdoláno!

15. března 2014, CD

Vítkovice zvládly sedmý zápas na jedničku a postupují do semifinále Autocont extraligy!

Skvělá série vygradovala výborným sedmým zápasem, v němž tahali za delší konec domácí Vítkovice. Již ve 3.minutě uvolnil Matúš Lukáše Veltšmída a ten zkušeně technickou ranou nad nohu překonal brankáře Kejíka. Vítkovice měly míček více na svých hokejkách, do pozorné obrany Brna se ale dostávaly těžko. V 15.minutě bylo vyrovnáno! Míček se snášel ze vzduchu do brankoviště, kde šikovný Juhaňák hned z první překvapil střelou do protipohybu všechny v hale, v čele s vítkovickým brankářem Ciompou. Brněnská radost ale netrvala dlouho. Ještě v téže minutě zafungovala spolupráce zkušených hráčů. Nabíjel Hrubý a do šibenice se trefil Zdeněk Žák! Aktivnější Vítkovice mohly jít záhy do dvoubrankového vedení, tentokrát trefil Veltšmíd pouze tyč. V 18.minutě byl vyloučen Brus, za zraněného Jelínka nesoucí kapitánskou pásku. Vítkovice ale sehrály oslabení dobře a taky odcházely do šaten s jednogólovým náskokem.

Ve druhé třetině velká bitva o semifinále pokračovala. 26.minuta byla šťastná pro Vítkovice. Matúš obehrál tři Brňany, předložil Jankulárovi, který jednoruč přiťukl Lukáši Veltšmídovi a ten rozjásal vítkovické fanoušky a naopak rozesmutnil početný brněnský kotel. Brno mohla vrátit do hry další přesilovka po útočném faulu Jankulára, ale i toto oslabení domácí ustáli. Kejík mohl několikrát v zápase pohladit tyče své branky na znamení díků. Hlavně v druhé polovině druhé třetiny. Nejdříve vytěsnil tisíciprocentní šanci Koňaříka na břevno, za chvíli po petelici Šebesty po krásné příhře Hájka zvonilo znovu. Brno se přeci jen vzchopilo a v posledních minutách druhé části bylo před Ciompu řádně horko. Ale snížit se Jihomoravanům nepodařilo.

Ve 43.minutě pomohla tyč pro změnu Ciompovi, po Mendrekově střele z křídla. A pak v krátkém sledu dvakrát zase Kejíkovi! Za hlavu se držel Žák a po něm i Hrubý. Festival zahozených vítkovických šancí pokračoval, v poslední desetiminutovce již přišel očekávaný tlak Brna. Vítkovice ale obětavě bránily. V 56.minutě odběhl Kejík na střídačku a Brno to zkusilo v šesti, ovšem než začalo přesilovkové obléhání, míček nazdařbůh odpálil Lukáš Řezanina, snad ani nevěděl, že střílí na prázdnou branku, ale trefil se přes celé hřiště naprosto přesně! Tento gól poslal Brno do kolen, přesto se ještě vrhlo do útočení v šesti bez Kejíka. A vyplatilo se! Jiskřičku naděje vykřesal po souhře se Sládečkem Jalový. Fantastické publikum poslední dvě minuty skandovalo ve stoje, Vítkovičtí hráli ukázněně a skvěle blokovali střely Buldoků. V poslední minutě hráli hosté opět v šesti, Kejík se ale v zapomněl brance a Vítkovice tak poslední půlminutu strávily v přesilové výhodě.

Zcela zaplněná Dubina viděla zasloužené vítězství Vítkovic. Brno bylo v celé sérii důstojným soupeřem a Vítkovičtí se museli vydat ze všech sil. Ale vyšlo to, jsou v semifinále a teď čekají, na čí hřiště že to příští víkend pojedou. Do Prahy na Tatran či do Mladé Boleslavi? Již teď je jisté, že se z Mladé Boleslavi bude vysílat televizní zápas 1.semifinále v pátek 21.3.