Žákyně ve městě Tatrovek

19. března 2014, Jaromír Veselý

O uplynulém víkendu se vítkovické starší žákyně zúčastnily dalšího turnaje této sezóny, pořádaného kopřivnickými Vikings. Síly změřily s Šumperkem, Odrami, domácí Kopřivnicí a ostravským FBC.

Vítkovice x FBC Asper Šumperk

Do prvního zápasu vstoupily holky lehce rozespale až opatrně a i přes náznaky šancí, se do vážnějších příležitostí v první půli dostal pouze Šumperk, z čehož vytěžil dvoubrankový náskok. Přes zvýšenou aktivitu v druhé půli se příliš zásadních šancí vítkovickým holkám nenabízelo a tak se ukazatel skóre na straně Vítkovic zastavil na číslovce 2, když si po brance připsaly Barbara Jakubcová a Eva Barvíková. To Šumperk byl co do skóre bohatší a na jeho straně svítila číslovka 6.

Dojem z prvního zápasu tedy zněl: "nebude to vůbec jednoduché".



Vítkovice x FBC KSVČ Juventus Odry

Se snahou odčinit první zápas byl vstup do utkání výrazně aktivnější, leč přes veškerou snahu to byl soupeř, který ovládl první část v poměru 1:4, když povedenou střelbou zužitkoval několik z příležitostí, které mu vítkovické hráčky poskytly. Ve druhé třetině již úřadovaly jen hráčky Vítkovic, když k brance Evy Barvíkové, přidala druhou Viktorie Martináková. Ač aktivnější přesto již nebylo dáno obrátit skóre ve prospěch ostravského celku.



Vítkovice x FBC Vikings Kopřivnice

Do třetího utkání již nastoupil tým odhodlaný upravit dojem a po čtvrtině odehrané hrací doby vše nasvědčovalo tomu, že tým bude úspěšný, když vedl již 3:0 po dvou brankách Sabriny Moravcové, jedné brance Evy Barvíkové a spoustě neproměněných šancí. Leč soupeř byl odhodlán říci své k průběhu zápasu a z několika protiútoků se do konce první poloviny třikrát prosadil a skóre srovnal. Ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil, aktivní vítkovická děvčata, obléhání kopřivnické branky a nebezpečné protiútoky. Bohužel před koncem se prosadila nechytatelnou střelou nad zemí Alena Zuzaníková a jelikož další branka nepadla, znamenalo to vítězství domácích Vikings.



Vítkovice x FBC ČPP BONUSIA Ostrava

Podle hesla to nejlepší na závěr si nechaly holky nejlepší výkon do posledního zápasu, proti letošnímu suverénovi kategorie ostravskému FBC.

První polovina sice jasně patřila hráčkám FBC a to především výsledkově, nicméně vítkovické hráčky se s takto silným soupeřem praly statečně. Jediný zásah na straně Vítkovic si připsala Tereza Zemanová po výborné individuální práci. Ve druhé polovině sice FBC ještě přidalo dvě branky, víc se již však co do skóre nestalo, takže i přes vysokou prohru si odnášejí mladé vítkovické naděje dobrý pocit z aktivního a sympatického výkonu.



Sestava:

Tománková T.

Zemanová T., Kolářová M., Jakubcová B., Barvíková E., Plačková B., Rašková S., Vojcíková J., Ondrůšková M., Martináková V., Chaloupková K., Moravcová S.