Superfinále florbalu se stěhuje do Ostravy!!!

01. dubna 2014, Vlaďka Zoubková

Letošní Superfinále florbalu bude na delší dobu poslední konané v O2 aréně!

"Ano, je to tak, Ostrava získala smlouvu na 5let," říká Tomáš Krásný, předseda florbalového klubu Vítkovic. "Bojujeme o to už dlouho, ale po veleúspěšném prosincovém MS žen dostalo jednání jasnější obrysy."

Vítkovické týmy mužů i žen se drží dlouhodobě na špici extraligových tabulek. Od roku 2012, kdy mělo Superfinále premiéru, byli jedním z finalistů vždy muži Vítkovic, kteří o třetí účast bojují také letos. Vítkovické ženy se do Superfinále probojovaly v loňském roce a letos jsou také v boji o titul!

Podařilo se nám získat stanovisko také České florbalové unie: "Jsme si vědomi toho, že Ostrava by si pořádání Superfinále zasloužila. Vítkovičtí fanoušci patří k nejlepším v republice, loňská atmosféra v O2 aréně byla vynikající. Také v hale na Dubině vždy žene florbalisty bouřlivé publikum, víkendové televizní přenosy semifinále s Mladou Boleslaví jsou toho důkazem. Je vidět, že spojení florbalových a hokejových fanoušků funguje skvěle, jiné kluby můžou jen závidět. Ostrava ale nežije jen těmito dvěma sporty, ČEZ aréna je pravidelným domácím prostředím pro Davis Cup nebo Fed Cup, hrál se zde evropský volejbal, světový šampionát ve futsalu, či basketbalu žen. Jsme si jistí tím, že je to správná volba!"