Tomáš Krásný: Nebude jednoduché vidět Kološe v dresu rivala

01. dubna 2014, Vlaďka Zoubková

Vyjádření předsedy klubu Tomáše Krásného k angažmá Petra Kološe v Mladé Boleslavi

Při sledování sobotního zápasu play-off mezi Vítkovicemi a Boleslaví proběhla živě televizním éterem zpráva o odchodu vítkovické ikony Petra Kološe do týmu semifinálového soupeře, Mladé Boleslavi. V tu chvíli zůstalo mnoho fanoušků překvapeno. Zda je informace pravdivá či nikoliv, jsme se zeptali šéfa klubu, Tomáše Krásného.

Tomáši, v médiích proběhla zpráva, že dlouholetý vítkovický obránce a reprezentant Petr Kološ po sezóně strávené ve Švýcarsku oblékne dres Mladé Boleslavi. Můžeš tuhle informaci potvrdit nebo vyvrátit?

Ve skutečnosti nemůžu ani jedno. Oficiálně totiž není vše formálně ani právně vyřešené. Nicméně je pravdou, že je možné říct, že s největší pravděpodobností k této transakci dojde. Současně je však nutné jedním dechem dodat, že tato informace pro mě, resp. Vítkovice nebyla žádným velkým překvapení nebo dokonce šokem, jak bylo prezentováno na FLORBAL.CZ, jelikož Petr již v lednu, kdy jsme se spolu začali bavit o možnosti návratu do Vítkovic, seriózně říkal, že má nabídku i z Mladé Boleslavi.

Dlouho se šuškalo o tom, že se Petr vrátí do klubu, kde vyrůstal a odehrál krásných 10 sezón. Proč to nakonec dopadlo jinak?

Jak jsem uvedl, o nabídce z Boleslavi mne Petr informoval již v lednu, kdy jsme s ním začal řešit jeho návrat ze Švýcarska. Již od té doby jsme se snažili mu zajistit v ČR práci. Sám hráč komunikoval s personální agenturou, která pro nás shání pracovní uplatnění pro hráče. Je pravdou, že doteď na žádné pracovní místo nenastoupil. Nicméně, pokud by Petr skutečně měl tak velký zájem hrát ve Vítkovicích a byl více trpělivý, práci by ve spolupráci s námi a našimi partnery sehnal. Žádný hráč si však nemůže myslet, že dostane práci na zlatém podnose, zvlášť v problematickém moravskoslezském regionu. Musí vyvinout i svou aktivitu a případně absolvovat nějaká výběrová řízení nebo pohovory. Petrovi se toto asi již příliš nechtělo absolvovat a zvolil pro něj jednodušší variantu, kterou mu nabídla Mladá Boleslav. Jeho volbu musím respektovat a v odchodu mu nijak bránit nebudu. Budu však striktně postupovat dle smlouvy, kterou s Petrem máme uzavřenou.



Petr byl vždy velký srdcař. Vítkovičtí fanoušci jsou jistě zklamaní, je možnost, že by se po angažmá v Boleslavi Petr vrátil do Vítkovic?

Je pravdou, že pro spoustu členů a příznivců Vítkovic nebude jednoduché si představit Petra v dresu velkého rivala, nicméně takový je florbalový život. Pro mne osobně je situace taky velice složitá. Petra znám snad 18 let a jelikož jsem tělem i duší „vítkovičák“, nejsem nadšený z toho, že Petr odchází právě do Mladé Boleslavi. K celé věci je ale nutné přistoupit tak, jak je. Situaci ohledně přestupu podle mě zbytečně zkomplikovala i Česká televize, která velice nešťastně a nevhodně informovala o možné transakci v průběhu 3. semifinále, která se hraje právě mezi zainteresovanými oddíly. O to je to nyní pro fanoušky Vítkovic složitější a určitě i pro Petra. Jsem si jistý tím, že bylo možné s tím počkat až po skončení série, případně až bude vše oficiální.

A co se týče možného návratu, tak k tomu je nyní složité se vyjádřit. Návrat Petra určitě vyloučen není, ostatně on sám pro media uvedl, že má návrat v plánu. K celé věci pak můžu jen dodat, že ačkoliv mne mrzí, že není možné nyní navázat na předchozí spolupráci, tak Petrovi za celé Vítkovice děkuji za vše, co pro vítkovický florbal vykonal a přeji mu mnoho úspěchů ve sportovním i osobním životě. Petra jsme v podstatě ztratili již před touto sezónou a ne jen jeho, přesto letošní play off ukazuje, kolik máme pořád v týmu vynikajících hráčů, kteří jsou schopni svými výkony nahradit právě hráče kvalit Petra Kološe.

Děkuji za rozhovor.

Není zač, také děkuji.