Vítkovice v Liberci jen remizovaly

19. září 2006, CD

Chudý výsledek 1:1 znamená pro Vítkovice spíše ztrátu. Mrázek je spokojen s hrou dozadu, ofenziva ale pokulhává.

   Vítkovice byly v Liberci favoritem, ale nahecovaní domácí zápas nakonec pět minut před koncem vyrovnali.

   "Musím přiznat trošičku zklamání na úvod soutěže. Stanovili jsme si jako jasný cíl tohoto zápasu - neinkasovat moc branek, což se nám sice povedlo, ale o to horší byla naše útočná hra." komentoval výsledek trenér Radomír Mrázek.
"2 třetiny jsme kontrolovali hru, bezchybně jsme bránili, na soupeřovu polovinu jsme přecházeli velmi dobře a dostávali se do zakončení, v tom jsme ale působili značně nervózně a dali tak soupeři možnost se ve 3. třetině dostat do hry a po zbytečné individuální chybě mu také darovali bod. V prodloužení jsme ještě měli dvě velké příležitosti na zisk dalšího bodu, ale opět jsme zklamali v koncovce, kdy jsme nedokázali ze střední vzdálenosti trefit napůl odkrytou branku. Vzhledem ke startu do minulé sezony to byl psychicky náročný zápas, který nám ukázal na čem můžeme stavět (obrana a výkon brankáře) a co je třeba naopak nutně zlepšit. Co se týká Pavla Bruse, tak s ním zatím bohužel nemůžeme počítat a proto hledáme ideální náhradu. Nyní v Liberci hrál na jeho místě Lukáš Hrubý a odvedl výborný výkon." dodal Mrázek.

   O jedinou branku se postarala spolupráce Milana Tomašíka s Tomášem Sladkým. Ve skvělé formě se předvedli oba brankáři. Domácí Mitrovský i Roman Ciompa. Jedna branka ale většinou k úspěchu nevede. Zatímco Tatran a Havířov se v počtu nastřílených branek přehouply přes desítku, v Liberci se v sobotu síťka zavlnila na každé straně jen jednou.

   Svoji reputaci budou chtít vítkovičtí střelci napravit již tuto sobotu proti nováčkovi Fortuna Extraligy Královským Vinohradům. Utkání začíná na MSH Dubině v 18h.

Detaily utkání naleznete zde.