Muži obhájili titul!!!

13. dubna 2014, CD

Vítkovice získaly svůj šestý titul! Podruhé za sebou dobyly O2 Arénu! Dvakrát se trefil nový Superhero Hájek, i ve svém třetím Superfinále se trefil Hrubý!

Vítězná sestava se nemění. Podle tohoto známého úsloví poslal trenér Deus na hřiště stejné borce, kteří v semifinále vyprovodili Mladou Boleslav. Ani na straně Tatranu se nekonalo žádné překvapení v sestavě.

Téměř 10 000 diváků sledovalo dlouhou dobu partii bez branek. Byť s šancemi. Se všemi si totiž poradili výborní brankáři, Lukáš Souček a Tomáš Kafka. V první třetině, a vlastně po celý zápas, zvonily tyče! Hned ve 2.minutě pálil z dálky Kolísko a Souček mohl děkovně pohladit břevno své branky. Hned dvakrát rozezvučel tyčku vítkovický kapitán Pavel Brus! Poprvé pohotově dorážel těsně před Kafkou, podruhé napřáhl ještě z vlastní poloviny a přízemní střelou trefil pravou tyč. Několikrát si u mantinelu počínal za hranicí pravidel pro změnu střešovický kapitán Deutsch, ale k trestu rozhodčí Sojkové ani jednou nesáhli.

Na superfinálový gól se čekalo opravdu dlouho. Velice aktivní byl opět co do ofenzivy Filip Heczko, ale v polovině utkání dopravil místo míčku do branky jen sebe. Ve 38.minutě opět zvonily tyče. Nejprve po střele Podhráského, dorážel Marek Vávra, ale napálil také pouze tyč! Vítkovice měly velké štěstí. Pak dal Lukáš Hájek za pravdu starému sportovnímu pořekadlu "nedáš-dostaneš", nejprve obehrál v rohu hřiště Deutsche a střelou zpoza branky odrazil míček od Kafky do sítě!

Tatran pak přebral aktivitu, ale Vítkovice hrozily z nebezpečných výpadů. Jeden z nich zúročily ve 47.minutě. Brus prostrčil na Hubálka, ten našel na levém křídle volného Lukáše Hájka a ten střelou pod břevno znovu rozjásal početný zástup vítkovických fanoušků natribunách O2 Arény! Kafka byl bez šance. Další velkou ránu dostala vyhlášená střešovická sebedůvěra v 52.minutě. Fantasticky hrající Jakub Hubálek si udělal ze soupeřů kužely, obešel tři hráče, bekhendem našel na pravém křídle zcela volného Lukáše Hrubého, který se neukvapil a technickou střelou nad Kafkovo rameno zvýšil na 3:0! Hrubý opět ukázal, jak zkušeným hráčem je a trefil se i ve třetím Superfinále!
Už se zdálo, že Vítkovice nedostanou za 120 minut Superfinále, v součtu mužů a žen, ani jeden gól. Bylo by to neskutečné. Lenka Kubíčková nepovolila Herbadentu ani fň, Lukáš Souček držel čisté konto téměř 55 minut. Pak ho přece jen překonal Richter, respektive Marek Vávra, který zřejmě jeho střelu ještě tečoval. Poslední minuty utkání strávil Tatran v šesti, ale všechno pochytal vynikající Lukáš Souček, který dal vynikajícím výkonem razítko na své výborné vysvědčení za play-off 2014. V předposlední minutě šly Vítkovice ve dvou na jednoho obránce a prázdnou branku, ale Veltšmíd ze dvou kroků minul. Mrzet ho to ale tentokrát nemuselo. Vítkovice si to už "vzadu" pohlídaly a obhájily titul mistra ČR ve florbale! Šestý titul pro Vítkovice. Po čtrnácti letech double!!! Vítkovice vládnou českému florbalu. Muži a ženy Vítkovic společně na trůnu!