Jasné vítězství zařídil Tomáš Sladký

24. září 2006, MiniCD, CD

Nováček extraligy Sokol Královské Vinohrady opět vysoko prohrál, Vítkovice mu nasázely sedm branek a ukázaly, že na domácím hřišti budou letos silné.

   V sobotu 23.9. bylo na MSH Dubina odehráno druhé kolo Fortuna Extraligy.

   Poprvé se na nové domácí palubovce představili florbalisté z Vítkovic, soupeřem jim byl nováček soutěže Sokol Královské Vinohrady. Na první pohled bezstarostný výsledek 7:1 však stoprocentně nekoresponduje s herním projevem domácích.

   Opět skvěle zachytal Roman Ciompa. Vítězství se rodilo v pozvolném tempu a po první třetině se odcházelo do šaten pouze za stavu 1:0, když se pohotovou střelou zapsal do statistik Lukáš Hrubý.
   Rozhodující náskok si Vítkovičtí vytvořili v prostřední části, kdy uklidňující gól vsítil Roman Švancer a dvěmi zásahy načal svůj povedený večer Tomáš Sladký. Nakonec celkem devět trestných minut si za svou místy až přehnaně agresivní hru vysloužil Ostravský bijec Jakub Čepica.
   Na začátku třetího dějství se tak v pětiminutové přesilovce prosadili i hosté a Ciompa tak opět neudržel čisté konto. Závěr utkání však opět patřil hráčům s rytířem Vítkem na prsou. Zaskakující obránce Milan Tomašík si po výletu napříč celým hřištěm poradil i s hostoujícím gólmanem a pohotově zasunul míček pod jeho padajícím tělem. Hattrick a následně i šťastnou čtvrtou branku v zápase zaznamenal agilní Sladký, který tentokrát těžil hlavně ze spolupráce s Markem Mimrou.

   Střelec večera Tomáš Sladký se s námi podělil o své pocity: "Byl to zvláštní zápas. Soupeř opět urputně bránil hluboko na své polovině a my jsme nepodali příliš přesvědčivý výkon. Jsem ale rád za vítězství, které nám  pomůže především po psychické stránce."

   Trenér Mrázek se vyjádřil v podobném smyslu: "Vyhráli jsme divácky nepříliš atraktivní zápas s velkým množstvím chyb. Tentokrát se nám příliš nedařilo v přechodu do útoku, ale díky dobré obraně jsme se dostávali do brejkových situací. I přes 7 vstřelených gólů jsme ale opět neproměnili mnoho šancí, které k získání jistoty proměňovat musíme, protože se zkušenějšími soupeři jako byl třeba Liberec nás to může stát body. Opět jsme se mohli opřít o spolehlivý výkon Romana Ciompy v brance, kdy tým podržel hlavně v přesilových hrách, které ale byly úplně zbytečné a hloupé!" naráží na devět trestných minut Čepicy a dodává: "Děkuji všem přítomným divákům a fanouškům, hlavně těm nejmladším a nejhlasitějším, a zvu je k dalšímu domácímu zápasu, v kterém, věřím, předvedeme lepší hru."

   Vítkovice si tedy po remízovém úvodu v Liberci připsaly první tři body za výhru v letošním ročníku Extraligy. Doufejme, že podobně úspěšní bodou také za týden v Praze, kde se utkají s týmem TJ JM Chodov.
   Na domácí palubovce se Vítkovice představí až 7.10. Soupeřem jim budou M&M REALITY Sokol Pardubice.