Mustangové zažili nejlepší Czech Open

21. srpna 2014, CD

Vyhrál skupinu a pak vyprovodil i ambiciózní mladíky z Trnavy. Mustang na Czech Openu nezklamal.

Mustangové přijeli do Prahy jako vždy ve výborné náladě a tentokrát si s sebou přibalili i parádní florbalovou formu. Již ve středu večer ve velice neformálním přátelském zápase hraném po desáté hodině večerní vyprovodili pozdějšího vítěze kategorie Muži 1.MVIL Ostrava 5-0 po prodloužení.


Je již nepříjemnou tradicí, že Mustangové otevírají turnaj jedním z prvních zápasů na programu. Ani letos tomu nebylo jinak a tak Mustangové měli co dělat, aby se ráno stihli přemístit z Klamovky na Chodov, kde je již v 8:20 čekali poctivě připravení Pražáci FbC Panthers. Stihli to téměř všichni, až na dva. Mustangové ale předvedli parádní výkon, především pak Jirka Mojžíšek, který nejprve střelou z dálky otevřel skóre, pak po důrazné práci Zdeni Pavlištíka, který vybojoval zdánlivě ztracený balónek, přidal do prázdné branky druhý zásah a nakonec vyslal na steč Libora Veselého, který přidal třetí gól! Panthers byli sice technicky šikovnější, ale proti válečníkům z Ostravy se zmohli jen na kosmetickou korekci skóre v poslední minutě. Škoda, výborně chytající Petr Mařádek by si nulu zasloužil.

1. SC Vítkovice Oxdog Mustang - FbC Panthers 3:1 (1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 10.Mojžíšek (Pavlištík)-1:0, 21.Mojžíšek (Pavlištík)-2:0, 29.Veselý L. (Mojžíšek)-3:0, 29.Turianský (Ptáčník)-3:1


Na druhý zápas si Mustangové museli počkat přes devět hodin a tak mohli shlédnout např. výhru jejich kolegů z A-týmu nad Otrokovicemi či jejich skvělou bitvu s Pixbem, která nakonec skončila smírem 5-5. Teprve v 18:20 se postavili proti německému Floorball Penguins. Bohužel kvůli problémům s klíčema od pokoje dorazila dvojice Vláďa Blahož-Tom Lichnovský až na posledních pár minut a Mustang tak odehrál téměř celý zápas na tři obránce. Ti ovšem moc práce neměli, stejně jako Roman Ciompa, který si mohl v brance klidně ustlat. Téměř neškodní Penguins mohli děkovat Mustangům za milosrdnou porážku 2-0, kterou obstaral dvěma zásahy Tom Krásný.

1. SC Vítkovice Oxdog Mustang - Floorball Penguins (GER) 2:0 (2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 9.Krásný-1:0, 11.Krásný (Mojžíšek)-2:0


Čtvrteční večer si většina Mustangů zpříjemnila v kině kvalitním snímkem Očista 2: Anarchie a poté jej odborně rozebrala v malebné restauraci Knoflík.


Ale zpátky na hřiště! Situace ve skupině se díky výhře Panthers nad švýcarským Baden-Birmenstorfem 1-0 vyvinula tak, že Mustangům stačila k prvnímu místu ve skupině v posledním zápase proti Švýcarům i prohra o jeden gól. Prohra o dva by je odsunula na druhé, prohra o tři a více dokonce na třetí místo! Tentokrát již kompletní sestava Mustangu předvedla poctivý výkon, skvělý Petr Mařádek dlouho krotil všechny pokusy Švýcarů, Mustagové se klasicky zastřelovali. Po šancích Ondry Bojka a Mira Veselého přišel kontr, z něhož padl úvodní gól zápasu. Na něj ale odpověděl Jirka Mojžíšek, který míček do branky Švýcarů doslova dokopal. Výsledek se již nezměnil a Mustangové poprvé v historii vyhráli skupinu Czech Openu! A bez jediné porážky! Z prvního místa postoupili rovnou do třetího kola play-off, tedy do 1/32 finále hraného až v sobotu dopoledne.

1. SC Vítkovice Oxdog Mustang - Unihockey Baden-Birmenstorf (SUI) 1:1 (0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 19.Burger (Brunner)-0:1, 28.Mojžíšek-1:1


Volný pátek využili Mustangové k odpočinku, sledování zápasů elitních kategorií, návštěvy fotbalového stadionu na Letné, kde Baník večer slavně porazil Spartu, a nakonec regeneraci v rockovém klubu Vagón.


Již vítězství ve skupině bez jediné porážky a postup do 1/32finále označil tento ročník Czech Openu pro Mustangy za nejlepší v historii. Ještě vylepšit ho mohlo vítězství nad FBC 11 Trnava. Do branky se postavil Roman Ciompa a práce měl již rozhodně více než v zápase s Němci v základní skupině. Oproti tomu se dlouho trápili i vítkovičtí střelci, nejvíce asi Martin "Usáma" Grobelný. Tlak Mustangu hasili Slováci nedovolenými přestupky a na sklonku první poloviny z toho pramenila přesilovka 5 na 3. Tu využil ranou z první Jirka Mojžíšek a již počtvrté se chopil fotoaparátu při pořizování hromadné fotky po vstřeleném gólu. Trnava se prosadila ve druhé půli jednou jedinkrát, když Romanovi propadla zacloněná střela z půlky. Když v předposlední minutě odmítl Usáma Grobelný rozhodnutí po trestuhodném "fatálu" slovenského obránce, utkání dospělo až do nájezdů, v nichž si ale tentýž vítkovický hráč spravil náladu a v páté sérii samostatných nájezdů poslal Mustangy do 1/16finále!!!

1. SC Vítkovice Oxdog Mustang - FBC 11 Trnava 2:1ts (1:0, 0:1- 2:1/5)
Branky a nahrávky: 14.Mojžíšek (Sladký)-1:0, 20.Czeczotka-1:1, rozhodující samostatný nájezd proměni Grobelný.


Vynikající úspěch mohli Mustangové ještě více prohloubit v sobotu večer v hale na Jižním Sportovním v souboji s pražskými Black Angels. Bývalí hráči Future byli favorité, ale bojovný Mustang vzdoroval až do poslední chvíle. Ba co víc, mohl jít do vedení již v první minutě! Branka Martina Grobelného ale nebyla uznána pro hru vysokou holí. Pak udeřilo na druhé straně, když Nekola našel ztracený míček dříve než náš obránce a nedal Mařádkovi šanci. Za chvíli ale přišla fantastická individuální akce Martin Grobelného ve vlastním oslabení, vykoupal dva obránce i brankáře a do prázdné branky již nebyl problém míček dovézt. A Mustang mohl opět jít do vedení! Další šanci neskutečného Grobelného zastavili skoprnělí Black Angels za cenu trestného střílení! To bohužel sám postižený neproměnil. Škoda. A o to větší, když v 11.minutě nepohlídali Mustangové na brankoviště Vlasáka a Black Angels opět vedli. Stav 2-1 vydržel téměř až do konce utkání. Na vyrovnání šance byly. Krásný trefil tyč, Gajda šel po návratu z trestné sám na brankáře! Nic z toho. Deset vteřin před jeho koncem, když už Mustang hrál v oslabení a vabank, upravil skóre na 3-1 z trestného střílení Vaculík.

1. SC Vítkovice Oxdog Mustang - Black Angels 1:3 (1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 4.Nekola (Kiprov)-0:1, 7.Grobelný (Sladký)-1:1, 11.Vlasák (Vaculík)-1:2, 30.Vaculík (tr.s.)-1:3