Sezóna odstartovala i pro starší žákyně

29. září 2014, Jaromír Veselý

Starší žákyně vyrazily do Opavy, aby zde zahájily nový ročník ligové sezóny. Pro několik hráček se jednalo o vůbec první soutěžení utkání v jejich florbalovém životě.

Zápas první

FBK Jeseník přivezl do Opavy ambiciózní tým poměrně zkušených hráček, které již v minulé sezóně předvedly nejeden kvalitní výkon. Nejinak tomu bylo i tentokrát, byť až do začátku druhé půle to byly právě Vítkovice, které měly na svém kontě více úspěchů v prostoru mezi mantinely. Přesto po několika drobných chybách Vítkovických to byl suverén dnešního dne z Jeseníku, kdo odtáhl delší konec provazu a zvítězil v poměru 7:3.

Zápas druhý

Ostravské FBC zaznamenalo poměrně silnou obměnu v této kategorii z důvodu posunu hráček ročníku 1999, které tvořily loňské jádro týmu, do věkově vyšší kategorie dorostenek. Proto byl tento soupeř poměrně velkou neznámou s výraznou jistotou v podobě Pavly Liškové v brance. Zápas však od samého začátku probíhal v tempu udávaném hráčkami s rytířem Vítkem na dresech. Přestože i zde se čas od času objevily chyby a zmatky v řadách Vítkovických, podařilo se vždy zažehnat hrozící nebezpečí a hru otočit proti brance soupeře.

Výsledek 2:0 pro Vítkovice byl tedy zasloužený.

Zápas třetí

Další očekávaný zápas proti domácí Opavě sliboval vyrovnané a napínavé utkání. Soupeř hrající aktivně nedával na malém hřišti příliš prostoru k útočným aktivitám, ale přesto si dokázaly hráčky z Ostravy vybudovat tlak na Opavskou branku a po většinu zápasu tahaly za delší konec pomyslného provazu. Nakonec i provaz utáhly za stavu 5:2 a opět zaslouženě ovládly duel.

Zápas čtvrtý

Teiwaz Hranice na turnaj, jak bývá zvykem, dorazil v nízkém počtu hráček a tak se z jejich strany nedala očekávat přehnaná aktivita. Skutečnost také tuto domněnku potvrdila a hráčky vítkovického klubu byly ty, které diktovaly, co se bude dít na hřišti. Z výrazné převahy se tak zrodilo vítězství 9:1, které mohlo být i vyšší, přesto byl výkon týmu jistý a plný zajímavých okamžiků.

Celkově tedy vítkovická děvčata obsadila na turnaji druhou příčku a za předvedenou hru si toto umístění rozhodně zaslouží.

Svými spolehlivými výkony úspěch týmu jistila dvojice brankářek Barbora Plačková a Simona Pytlíková.

Do výrazných šancí soupeře nepouštěla zkušená obrana Markéta Kolářová, Denisa Hyršová, Eva Barvíková a Jana Vojcíková.

A neustálou hrozbu pro branku soupeře znamenal převážně mladý leč svižný útok Sabrina Moravcová, Natálie Honová, Tereza Hudcová, Nora Herzogová, Alice Ohrádková, Sylvie Rašková, Tereza Gálová, Viktorie Martináková, Kristýna Pecnová, Karolína Svobodová aSabina Papučíková.

Další turnaj odehrají starší žákyně v Ostravě 11. 10. 2014.