Ženy dnes premiérově na Poháru mistrů

01. října 2014, CD

Cesta do semifinále vede přes Zug United a švédský Djurgarden. První překážkou je Zug.

Vítkovické ženy vyhrály v dubnu českou nejvyšší soutěž, což se jim podařilo teprve podruhé v historii. A to je katapultovalo na Pohár mistrů do Švýcarska, konkrétně do Curychu.

Na dostaveníčku nejlepších ženských světových klubů to bude vítkovická premiéra, jelikož před 14 lety účast odmítly. Ve skupině A narazí na Djurgårdens IF IBF, švédského šampiona a na švýcarský celek Zug United.


Skupina A



1.10. 16:30 Zug - Vítkovice

2.10. 16:30 Djurgårdens - Zug

3.10. 10:30 Vítkovice - Djurgårdens

Ve vedlejší skupině B se střetnou SB-Pro Nurmijärvi (Finsko), Piranha Chur (Švýcarsko) a Nauka-Trevelstroy (Rusko). Systém turnaje posílá posledního ze skupiny automaticky domů, první dva svede do kříže k semifinálovým zápasům. Úkol vítkovických žen, pakliže se nechtějí pakovat již v pátek po druhém zápase ve skupině, zní tedy jasně. Musí být lepší než Švédky nebo Švýcarky. Jako první se Vítkovice popasují se Švýcarským Zugem.

Zug United se zatím letos ve švýcarské NLA trápí a prohrál oba úvodní zápasy. S Rychenbergem v úvodním kole 1:5, pak nestačil ani na Bern Burgdorf Wizards, kterým podlehl 3:7! Loni dokráčely hráčky Zugu do semifinále, kde podlehly Dietlikonu. Švýcarskými šampionkami jsou hráčky Churu, které porazily ve finále Dietlikon 3:1 na zápasy.

To Vítkovice letos oba úvodní extraligové duely vyhrály, byť ten s před sezonou notně posíleným Chodovem vyhrály "jen" za dva body po prodloužení. V utkání s Zugem si tedy budou věřit určitě více než následně proti švédským favoritkám.

Utkání Zug - Vítkovice začíná v 16:30 z curyšské Saalsporthalle.
Odkaz na on-line IFF: ZDE .

Další odkazy:

LIVE: http://www.floorball.org/cc2014/news.asp?kieli=826&id_tiedote=267

https://www.youtube.com/user/iffchannel

Oficiální web:

http://www.floorball.org/CC2014/default.asp

Držte našim ženám v premiéře na Poháru mistrů palce!