Po roce se muži opět představí na Poháru mistrů

01. října 2014, Vlaďka Zoubková

Přinese švýcarský Curych vítkovickým mužům více štěstí než finské Tampere?

První soutěžní zápas vítkovického týmu připadá stejně jako loni na čtvrtek. Před rokem čekala muže pohárová pauza po čtyřech extraligových kolech, v nichž nasbírali pouhých 5 bodů, letos mají na kontě plný počet šesti bodů po dvou ligových zápasech. O loňském neúspěchu se toho napsalo víc než dost, na tým staronových mistrů čeká nový turnaj, v jiném městě, s jinými soupeři. Další výzva a zkušenosti k nezaplacení, na které má právo pouze mistr extraligy.

Letošní měření sil florbalových mistrů má pouze jednoho stejného účastníka z loňska, a tím je český mistr z Vítkovic. Finsko zastupuje mistr Salibandylligy Happee Jyväskylä, který ve finále uplynulého ročníku porazil SC Classic, loňského finského zástupce Poháru mistrů. Do letošní sezóny finské nejvyšší soutěže vstoupili "sobi" znamenitě. Dvě vysoké vítězství 10:3 nad týmem SalBa a 15:5 s Koovve hovoří o výborné formě, ale v Curychu může být vše jinak, stejně jako na srpnovém Czech Open, kde Finové utrpěli porážku 1:6 od Tatranu Střešovice.

Zápas Vítkovic s Happee začíná ve čtvrtek od 13:30h v curyšské Saalsporthalle.


Druhým soupeřem mužů bude v pátek domácí Grasshopper Club Curych, loňský semifinalista švýcarské NLA. V boji o finále se místní klub musel sklonit před budoucím mistrem Willer-Ersigen, i když vedl v sérii 3:2 na zápasy. V letošní sezóně je Grasshopper po třech kolech bez porážky, stejně jako Happee a Vítkovice. Švýcaři mají v sestavě švédskou hvězdu Kima Nilssona, jednoho z nejlepších florbalistů planety. O tom, kolik prostoru v zápase s Vítkovicemi bude mít, se můžeme přesvědčit v pátek v podvečer.

Zápas Vítkovic s Grasshopper Club Curych začíná v pátek od 19:30h.


Oba soupeři, Happee s Curychem se v rámci Champions Cupu střetli již ve středu. Vítězem tohoto utkání se stali domácí, když porazili finského mistra 6:5. Jednoduché to ovšem neměli, v zápase vedli již 6:2, ale během čtyř minut poslední části snížilo Happee na konečných 6:5 pro domácí Grasshopper.


Zápasy Vítkovic můžete sledovat na stránkách Champions Cupu zde.

WFC 2014 Youtube: zde

Držte palce našim mužům stejně jako ženám!