Michal Deus: V pátek máme velkou šanci vyhrát!

02. října 2014, Zuzana Košťálová

Ačkoliv byli Vítkovičtí vyrovnaným soupeřem Happee, nedokázali proměňovat své šance a ve výsledku podlehli. Přečtěte si vyjádření k utkání trenéra Michala Deuse.

Vítkovice jako první inkasovaly, ale netrvalo dlouho a bylo srovnáno. Takhle to postupně šlo až do stavu 3:3, kdy Happee navyšovalo a Vítkovičtí dorovnávali: „Drželi jsme se soupeřem krok dlouhou dobu. Vlastně i celou třetí třetinu. Na takové úrovni však rozhodují věci, se kterýma se v české lize nesetkáme.“ Happee bylo o trochu lepší v soubojích a rychleji se dostávalo do útoku. „Oni jsou zvyklí na přímočarý postup vpřed, my naopak na všechno máme více času. Tady čas není, souboje bolí, jsou těžké a tvrdé. Nesmíme nad nimi tolik přemýšlet,“ zná hlavní příčinu prohry Vítkovic Michal Deus. „Když bude odražený míček, musíme ho mít! A to je velký rozdíl oproti Česku,“ ví trenér vítkovických mužů.

Oproti loňskému ročníku Poháru mistrů se ale dokázaly Vítkovice zlepšit v mnoha herních činnostech: „Zvedli jsme se po kondiční stránce, i herní projev byl lepší v porovnání s minulým rokem. Měli jsme větší držení míčku a dokázali jsme si vytvořit spoustu gólových šancí.“ V prostřední části ale muži inkasovali pět gólu, na které už nedokázali odpovědět: „Druhá třetina nám trochu utekla, bylo zde sporné vyloučení, které soupeř využil. Dostali jsme dva rychlé góly a proti tak silnému soupeři, který druhou třetinu dohrál velice chytře, se hraje velmi těžce. Dostali se na koně a my jsme už jen čekali na přestávku, ať se můžeme vzpamatovat. Ve třetí třetině jsme předváděli znovu náš florbal.“

V pátek v 19:30 se muži utkají se soupeřem z Curychu. A pokud budou chtít postoupit do semifinále, musí jednoznačně vyhrát. „Byli jsme se podívat na Curych. To jsou všechno velcí, dospělí chlapi. S tím se také v naší ´studentské´ lize moc nesetkáme, takže uvidíme. Curych určitě nebude tak aktivní jako Happee a nebude ani kombinačně silný. Naše šance vyhrát je velká, oni mají jednu silnou lajnu. Když si na ni dáme pozor a budeme hodně běhaví, tak jim budeme dělat problémy,“ věří ve vítězný konec pátečního duelu Deus. „Curych není zvyklý na pressing a věřím, že když na ně vletíme a poučíme se z dnešních chyb v podobě nedůrazu, máme šanci uspět,“ dodává pětadvacetiletý trenér mistrů české extraligy.