Juniorky na úvod padly v ostravském derby

03. října 2014, CD

Juniorky nejprve bojovaly v opravdovém ostravské derby s FBC, poté vyřídily Kopřivnici.

Velmi ostrý start čekal vítkovické juniorky v nové ligové sezóně. Hned v prvním svém zápase je čekalo derby se svým ostravským rivalem FBC. Místem konání prvního letošního měření sil těchto ambiciózním týmů byla Opava a čekalo se velmi vypjaté utkání. Očekávání se naplnila a k vidění byla nesmlouvavá bitva na hranici pravidel.


1. SC VÍTKOVICE OXDOG - FBC ČPP BONUSIA OSTRAVA 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)

Do utkání lépe vstoupily soupeřky, byly aktivnější i důraznější a vítkovickým holkám moc nedovolovaly se usídlit v jejich útočném pásmu. Ty moc neposlouchal míček na hokejkách a chyběla i odvaha pouštět se do aktivnější hry směrem dopředu. Soupeřky si vypracovaly několik slibných šancí, které obrana společně s brankářkou Míšou Hanzesovou jen horko těžko zažehnávaly. Postupně se však vítkovické mladice z tlaku vymanily a pomohla jim k tomu i první branka z hole Denisy Kotzurové, která po rozehrávce z rohu, ukázala svoji šikovnost a chytrým manévrem zpoza brány zasunula míček k tyčce. To vlilo holkám do žil více sebevědomí a za dvě minuty po šikovném forčekinku a nezištné nahrávce Natky Martinákové zvýšila střelou do víka na 2:0 znovu Denisa Kotzurová. Zápas se vyrovnal, ale na neštěstí pro Vítkovice těsně před přestávkou, tečovanou střelou z rohu hřiště soupeřky snížily.

Druhá třetina byla vcelku vyrovnaná, soupeřky se hnaly za vyrovnáním, vítkovické holky rovněž zvýšily aktivitu. Hráčky FBC se snažily prosazovat se individuálními průniky a po jednom takovém se i díky nedůraznému bránění a střelou ze středu hřiště dočkaly vyrovnání. Pak následovalo hluché období vítkovických hráček, korunované dvěma navazujícími vyloučeními, ovšem paradoxně v nich mohly holky dostat utkání na svou stranu. Třikrát se v oslabení řítily samy na bránu soupeřek, ani jednou však i díky hraničním zákrokům obránkyň FBC neskórovaly a do třetí třetiny se šlo za stavu 2:2.

Hra ve druhé třetině se hodně přiostřila a některé zákroky hráček obou týmů už byly za hranici. Třetí třetina začala klidněji, hra byla vcelku vyrovnaná a utkání směřovalo k vyvrcholení. Rozhodnout mohly nejdříve Vítkovice, konkrétně Lívia Gregorová, ale svoji 100% šanci ji reflexivně vychytala brankářka FBC. A jak to tak bývá, nedáš – dostaneš. Tři minuty před koncem vítkovická obránkyně zbytečně faulovala, soupeřky měly další přesilovku a tentokráte už trestaly a zápas rozhodly. Následná power-play vítkovických juniorek už nikam nevedla, nepodařilo se v ní i díky zbrklosti ani moc ohrozit branku soupeře. Proto toto první, doufejme že z letošních několika dalších derby utkání, dopadlo lépe pro tým FBC.


BRANKY VÍTKOVIC:
1:0 KOTZUROVÁ (Martináková), 2:0 KOTZUROVÁ (Martináková)



1. SC VÍTKOVICE OXDOG - FBC VIKINGS KOPŘIVNICE 8:0 (1:0, 3:0, 4:0)

Ve druhém zápase čekal vítkovické juniorky tým z Kopřivnice a holky do něj vstupovaly s cílem zlepšit si kvalitním výkonem náladu po nepovedeném derby. Soupeřky postavily svoji obranu na půlce hřiště, nikam se netlačily a nechaly Vítkovice hrát do plných. No a v první třetině to neslo ovoce, protože nepřesná, pomalá a profesorská hra modro-bílých rytířek nudila všechny v hale. Jediným světlým okamžikem třetiny byl rychlý výpad Petry Hložánkové po křídle, její přesná nahrávka na střed Natce Martinákové a nekompromisní trefa z první – 1:0. Do 2.třetiny už vlétly vítkovické naděje, i díky lehce zvýšenému hlasu trenéra o přestávce, mnohem aktivněji a vlastně až do konce zápasu už to bylo jen dobývání kopřivnické branky a festival promarněných 100% šancí, do kterých se sem tam dostala i nějaká ta trefa gólová. Nakonec se branková bilance zastavila na stavu 8:0.


BRANKY VÍTKOVIC:
1:0 MARTINÁKOVÁ (Hložánková), 2:0 KOLÍNKOVÁ (Pišteková), 3:0 KOTZUROVÁ, 4:0 HANZLÍKOVÁ (Martiníková), 5:0 KOTZUROVÁ (Slavíková), 6:0 GREGOROVÁ (Pokludová), 7:0 PIŠTEKOVÁ, 8:0 HANZLÍKOVÁ (Miksová)


Sestava Vítkovic:
Brankářky: HANZESOVÁ ( proti FBC Ostrava ) a TOMÁNKOVÁ ( proti Kopřivnici )
Obránkyně: Hložánková – Martiníková, Pišteková – Mikulová
Útočnice: Martináková – Kotzurová – Slavíková, Miksová – Hanzlíková – Zemanová, Pokludová – Gregorová – Peterková, Kolínková
Trenér: Martiník T.


Příští zápasy odehrají vítkovické juniorky v neděli 12.10.2014 na domácí zelené palubovce na Dubině.
Soupeřkami jim budou v 10 hodin hráčky Olomouce a v 16:30 tým Šumperku.
Budeme se těšit, že přijdete naše mladé modro-bílé naděje podpořit a vytvoříte jim bouřlivou domácí kulisu, ve které se jim vždy hraje o poznání raději.