Po Poháru mistrů se vrhnou ženy na ELITE

09. října 2014, Zuzana Košťálová

Stříbrné ženy z Poháru mistrů v neděli změří síly s pražským ELITE. Utkání se odehraje 12. 10. od 14:30 hodin v Praze.

V neděli 12. 10. 2014 se stříbrné ženy z Poháru mistrů vydají ke třetímu kolu ženské extraligy do Prahy. Zde vyzvou od 14:30 hodin tým ELITE PRAHA. Utkání se odehraje na sportovní hale Děkanka.

ELITE také zaznamenalo značné změny v kádru. Do FbŠ Bohemians odešly Hana Poláková, Lucie Veselá, Lucie Šindelářová a Karolína Šimsová. Barbora Stará a Maria Ziminaová se rozhodly posílit poražený tým ze Superfinále – Herbadent Praha. A do švédského Linköpingu šla zkusit své štěstí Radka Topičová.

Tým naopak přišla posílit z Chodova Nina Kodhajová, z Českých Budějovic Veronika Rybičková, z týmu Slavia VŠ Plzeň pak Anna Alexandra Suková a z Děčína Nikola Hermannová. Do české extraligy zavítala také Viktória Bobotová ze slovenského Tvrdošína.

Zápasy ELITE PRAHA v sezóně 2014/2015:

ELITE PRAHA - TJ JM FAT PIPE Chodov 4:13
Crazy girls FBC Liberec - ELITE PRAHA 7:2
ELITE PRAHA - FBK Jičín 7:1

ELITE má odehráno v letošní sezóně tři zápasy. V prvním kole dokázalo zvítězit nad Jičínem 7:1, v tom druhém už ale nestačilo na Liberec a podlehlo 2:7. V zatím posledním kole čekal na pražské hráčky favorit zápasu Chodov, kterou svou roli potvrdil a vyhrál 13:4.Drží se tedy prozatím na osmé pozici se třemi body.

Zápasy 1. SC Vítkovice Oxdog v sezóně 2014/2015:

1. SC Vítkovice Oxdog - TJ JM FAT PIPE Chodov 6:5p
TJ Sokol Královské Vinohrady - 1. SC Vítkovice Oxdog 2:8

Ženy rytíře Vítka mají odehrané jenom dvě utkání z důvodu účasti na Poháru mistrů. Utkaly se s Královskými Vinohrady, které porazily 8:2 a doma s Chodovem po dramatickém průběhu vyhrály v prodloužení 6:5. Obsazují tedy pátou pozici, ale mají jeden zápas k dobru.

Vzájemné zápasy Vítkovic a ELITE ze sezóny 2013/2014:

ČTVRTFINÁLE

ELITE PRAHA - 1. SC WOOW Vítkovice 2:7
ELITE PRAHA - 1. SC WOOW Vítkovice 4:6
1. SC WOOW Vítkovice - ELITE PRAHA 5:1
1. SC WOOW Vítkovice - ELITE PRAHA 5:2

ZÁKLADNÍ SKUPINA

ELITE PRAHA - 1. SC WOOW Vítkovice 1:3
1. SC WOOW Vítkovice -ELITE PRAHA 12:1

Loňskou sezónu na sebe tyto celky narazily v základní skupině i ve čtvrtfinále extraligy žen. Ve všech šesti vzájemných duelech Vítkovice vyhrály.

Do branky ELITE se v této sezóně dostaly zatím dvě brankářky. Martina Gécová a Sabina Ludvika Mičolová. V záloze je nachystaná Natálie Tůmová. V bráně Vítkovic se od loňské sezóny nic nezměnilo. Ve svatyni se střídá duo Lenka Kubíčková a Hana Ranochová. Obě mají na svém kontě jeden odchytaný zápas.

Kanadskému bodování ELITE vévodí hned tři hráčky se stejným počtem bodů. Veronika Rybičková (2+2), Tereza Chvátalová (2+2) a Veronika Zittová (2+2). Třemi nejbodovanějšími hráčkami Vítkovic jsou Ivana Šupáková (1+3), Klára Kociánová (3+0) a Denisa Ferenčíková (1+2).

Pokud se nevydáte podpořit ženy přímo do Prahy, bude pro vás připraven onlajn přenos zde.