Žákyně dělilo od prvenství deset sekund, přesto nezklamaly

14. října 2014

​V sobotu se na ostravské ČPP Aréně konal druhý turnaj starších žákyň. Naše děvčata porovnaly síly s městským rivalem FBC Ostrava, dále vyzvaly Jeseník, Hranice a Olomouc.

Zápas první

V prvním utkání se v brzkých ranních hodinách utkaly naše hráčky s domácím celkem. Od začátku měly zápas jasně ve svých rukou, předváděly útočnou hru a z ní pramenilo spousta šancí a také gólů. Dvakrát se dokázala prosadit Tereza Gálová a také Laura Prusková. Po jedné brance přidaly Natálie Honová, Jana Vojcíková, Nora Herzogová, Viktorie Martináková a také kapitánka Markéta Kolářová. Čisté konto holky bohužel neudržely, a i když brankářka Barča Plačková pochytala vše, co na ni letělo, tak FBC Ostrava jednou brankou zkorigovalo skóre.

Zápas druhý

V druhém zápase nás čekal jediný přemožitel z prvního turnaje - Jeseník. Bylo jasné, že to bude o dost náročnější zápas, což se také potvrdilo. Od úvodních minut byla hra velmi chaotická a holky, i když předváděly dobrou hru směrem dopředu, tak obranná fáze trochu vázla. Jeseník se tak dostával do častých přečíslení, ze kterého pramenily branky. Vítkovice však dokázaly vždy odpovědět a zásluhou Alice Ohrádkové, Markéty Kolářové a dvěma přesným střelám Natálie Honové se stav zastavil na 4:4. Jeseník však dokázal přidat ještě jednu branku, na kterou holky už nedokázaly odpovědět.

Zápas třetí

Ve třetím utkání nás čekaly Hranice. Pro holky to byl zápas, kde na hřišti dostávaly dost prostoru a tak bylo možné nacvičit různé herní situace. Holky plnily pokyny trenérů, míček držely na svých hokejkách a hráčkám z Hranic ho moc nepůjčovaly. Proto vítězství 6:1 pro Vítkovice bylo naprosto zasloužené. Dvěma góly přispěla Sabrina Moravcová a po jedná brance daly Natálie Honová, Patricie Marková, Jana Vojcíková a Tereza Gálová.

Zápas čtvrtý

Poslední duel sliboval vyrovnanou partii, když se hrálo o první místo. Zápas měl od úvodních minut vysoké tempo a Vítkovice předváděly opět velmi útočnou hru, ovšem tentokrát se holky i zodpovědně vracely a pomáhaly obraně a především brankářce Simoně Pytlíkové. Do vedení šla Olomouc, když v krátkém časovém úseku byly proti našim odpískány dva nájezdy. S prvním se Simča dokázala skvěle vypořádat, druhý ovšem provedla hráčka z Olomouce šikovně a tak střelou k tyči nedala brankářce moc šancí. Vítkovice však dokázaly záhy odpovědět, když se povedenou střelou blýskla Natálie Honová. Poté i Vítkovice dostaly možnost zvýšit náskok díky nájezdu, což se povedlo Sabrině Moravcové. Minutu před koncem navýšila náskok o dvě branky Denisa Hyršová střelou do šibenice, což nám zaručovalo první místo. Deset vteřin před koncem však po závaru před vítkovickou brankou dokázala Olomouc propasírovat míček až za záda naší brankářky.

I přes druhé místo patří holkám velká pochvala za aktivní a útočnou hru a plnění pokynů trenérů . Příští turnaj se koná 26. října na domácí půdě na Dubině, tak neváhejte a přijďte holky podpořit, budou vás potřebovat!

Sestava:

Barbora Plačková, Simona Pytlíková

Markéta Kolářová, Denisa Hyršová, Sabrina Moravcová, Natálie Honová, Laura Prusková

Eva Barvíková, Jana Vojcíková, Viktorie Martináková, Alice Ohrádková, Sylvie Rašková

Patricie Marková, Terezie Gálová, Alexandra Glasová, Sabina Papučíková, Nora Herzogová