V sobotním domácím zápase ženy přivítají Liberec

16. října 2014, Zuzana Košťálová

V sobotu 18. 10. od 15:00 vyzvou ženy rytíře Vítka na souboj Crazy girls FBC Liberec.

Liberecké Crazy girls pod vedením Lenky Bartošové také doznaly určitých změn v kádru. Tereza Hubáčková, Markéta Nikodýmová a Kristýna Lochmanová se rozhodly ukončit hráčskou kariéru. Simona Kabeláková posílila Olomouc a Zuzana Hubáčková odešla do Herbadentu. Eva Krauskopfová přesedlala do Panthers Praha. Tereza Čílová od nové sezóny posílila druholigový tým Děkanky.

Do týmu naopak přišly posily Barbora Červová z Tatranu a Oldřiška Kraftová z Osečné. Z juniorského týmu se na soupisku žen dostaly Petra Havlíková a Veronika Loudová. Ze Švýcarska do Liberce přicestovala Anna Urbanová. Kristýna Bednářová přišla z Orlicko-Třebovska a Marcela Štěpánová z Náchoda.

V letošní sezóně odehrál Liberec čtyři zápasy a nese si bilanci tří výher a jedné prohry. Jedinou porážku utržil v úvodním kole extraligy s aktuálně prvním týmem tabulky – Chodovem 1:5. Zbývající zápasy liberecké ženy vyhrály se značným brankovým rozdílem. Ženy Liberce jsou nyní v tabulce na čtvrté příčce s devíti body, tedy před Vítkovicemi, které mají bodů osm. Zato Vítkovice mají odehrané zatím pouze tři zápasy.

Zápasy Liberce v sezóně 2014/2015:

Crazy girls FBC Liberec - FBK Jičín 6:3
TJ Sokol Královské Vinohrady - Crazy girls FBC Liberec 1:5
Crazy girls FBC Liberec - ELITE PRAHA 7:2
TJ JM FAT PIPE Chodov - Crazy girls FBC Liberec 5:1

Nejbodovanější hráčkou Liberce je Klára Leierová (4+6), v závěsu za ní jsou Michaela Mlejnková (7+2) a Petra Havlíková (1+3).

V brance Liberce se střídají Marcela Štěpánová a Alena Vokatá. Obě mají odchytané dva zápasy, Vokáta si drží průměr tři obdržené branky na zápas a Štěpánová dva a půl gólu na zápas.

V sezóně 2013/2014 skončil Liberec na pátém místě, když ve čtvrtfinále podlehl Bohemce na zápasy 1:4.

Neváhejte a přijďte podpořit ženy v sobotu 18. 10. 2014 od 15:00 na Dubinu a staňte se sedmým hráčem na hřišti.