Junioři se vyhoupli na druhou příčku a čeká je derby!

20. října 2014, Petr Blakala

Vítkovičtí junioři mají za sebou další dvě domácí utkání, ve kterých nezklamali a připsali si dalších šest bodů do tabulky G2 ligy juniorů!

1. SC Vítkovice Oxdog – Florbal Torpedo Havířov 8:2 (1:0, 3:1, 4:1)

V sobotním utkání proti nedalekému Havířovu mohlo 110 diváků, kteří si našli cestu na Dubinu, vidět celkem deset branek. Šance střídala šanci a už ve 4. minutě se dostali domácí florbalisté do vedení. Více gólových momentů v prvních dvaceti minutách však k vidění nebylo. V druhé periodě Vítkovice odskočily do tříbrankového vedení i přes to, že Havířovští snížili hned po druhé vstřelené brance domácích. Dvě vyloučení Havířova dokázali hráči rytíře Vítka potrestat dvěma góly a po sléze ještě přidali pár zásahů, čímž upravili skóre na konečných 8:2. Třemi kanadskými body se v tomto klání blýskli Daniel Fenzl, Jakub Vilím a Adam Delong.

1. SC Vítkovice Oxdog – itelligence Bulldogs Brno 12:5 (2:1, 5:1, 5:3)

Druhý den bylo na řadě měření sil s brněnskými Buldoky. S nimi Vítkovice hrály prvních dvacet minut velmi vyrovnaně, kdy musely otáčet nepříznivý stav z 0:1 na 2:1. V následujících čtyřiceti minutách se rozjel brankostroj domácího mužstva, které vsítilo během druhé a třetí periody celkem deset branek. Hostům z Brna vyšlo pár akcí až na konci utkání, kdy stmelili rozdíl ve skóre na sedm branek. Nic však neměnilo na tom, že i ve druhém domácím utkání berou vítkovičtí junioři plný počet bodů. Nejproduktivnějším hráčem utkání byli Lukáš Pešat (3+3), Štěpán Kostolány (1+5), Marcel Jakubec (3+0) a Jakub Vilím (2+1).

Příští utkání odehrají Vítkovice v sobotu 25. 10., kdy svedou souboj o krále Ostravy od 17:00 na ČPP Aréně. Tam se postaví proti FBC ČPP Bystroň Group Ostrava. Dorazte v sobotu podpořit vítkovické talenty v cestě za dalšími body!