Dorostenky změřily síly v Opavě

21. října 2014, Jaromír Veselý

Severomoravská soutěž dorostenek pokračovala o uplynulém víkendu třetím a čtvrtým kolem, kterých se v Opavě zúčastnil i vítkovický tým.

V prvním zápase šlo o odvetu z minulého turnaje proti týmu FBS Olomouc, ve druhém o první měření sil s týmem z Jeseníku.

FBS Olomouc x Vítkovice – 1:4

Taktovky prvního zápasu se velice rychle zhostily Vítkovice, když už po patnácti sekundách otevřela skóre Kolářová po spolupráci s Martinákovou. I tentokrát se většina podstatného z pohledu ostravského týmu odehrála na polovině soupeře. A tak v sedmé minutě, po akci podél pravého mantinelu, Mikulová uvolnila Hyršovou a ta povedenou střelou k protější tyči nedala olomoucké brankářce šanci.

Ve druhé třetině se začal více osmělovat i soupeř a několikrát nepříjemně potrápil Tománkovou v brance Vítkovic. Avšak skóre se měnilo na druhé straně, když míček vybojovaný Natálií Honovou, nekompromisně poslala do branky soupeře její jmenovkyně Natálie Martináková.

Poslední branku ostravského týmu zajistila opět spolupráce střílející Kolářové a nahrávající Martinákové.

Poslední slovo však měl soupeř, který ještě dokázal po důrazu Cholinské s Pantělejevovou snížit na konečných 1:4.

Vítkovice x FBK Jeseník 2:2

Druhý zápas, do značné míry poznamenaný faktem, že pravidla si vzala dovolenou, nabídl urputnou bitvu o každý centimetr již tak malého hřiště.

Ačkoliv z počátku vše poukazovalo na osvědčený scénář, houževnatý a velice aktivní soupeř dal jasně na jevo, že má scénář vlastní.

Po minutě otevřela skóre svým prvním gólem Marková. Bohužel rychle nabyté vedení ukolébalo vítkovický tým a po dvou nedůsledně odbráněných situacích před brankou, byla rázem situace zcela opačná.

Přes narůstající tlak Vítkovic v dalších dvou třetinách, se krom vyrovnání z hokejky Martinákové nestalo nic, co by rozhodlo o vítězi. Důsledně bránící soupeř s výbornou Janíkovou v brance remízu uhájil.

Smutným faktem tak je, že jediným poraženým je florbal, jelikož v současných podmínkách není dostatek prostoru pro technickou hru, a tato není dostatečně chráněna.

Předvedená hra rozhodně nebyla špatná a zaslouží si pochvalu za oba zápasy.

Sestava:

Tománková T., Kodedová K.

Kolářová M., Kubečková N., Mikulová T., Marková P.

Martináková N., Zemanová T., Moravcová S.,

Hyršová D., Barvíková E., Honová N.,

Jakubcová B., Skřípková P., Glasová A.