Během pěti dnů odehrají ženy tři zápasy

23. října 2014, Zuzana Košťálová

V pátek osmifinále Poháru České pojišťovny v Opavě, v sobotu šesté kolo extraligy žen proti Tatranu a v úterý městské derby s FBC Ostrava. To je program následujících pěti dnů žen rytíře Vítka.

Pohár České pojišťovny - osmifinále

S.K. P.E.M.A. Opava

První zápas čeká na Vítkovice proti druholigovému celku S.K. P.E.M.A. Opava v pátek 24. 10. 2014 od 19:30. Jedná se o osmifinálový zápas Poháru České pojišťovny, který se odehraje na sportovní hale Mařádkova v Opavě. Pokud tedy nemáte na páteční večer plány, můžete se vydat do nedaleké Opavy a podpořit ženy v boji o postup do čtvrtfinále.

Extraliga žen - 6. kolo

Tatran Omlux Střešovice

Tatranu se v letošní sezóně vůbec nedaří. Ze čtyř odehraných zápasů nezískal ani bod a okupuje chvost tabulky.

Zápasy Tatranu v sezóně 2014/2015:

Tatran Omlux Střešovice - TEMPISH FBS Olomouc 3:7
Sokol Židenice EUROCOMPANIES - Tatran Omlux Střešovice 7:1
Tatran Omlux Střešovice - FBC ČPP BONUSIA Ostrava 3:12
FbŠ "pipni.cz" Bohemians - Tatran Omlux Střešovice 7:0

Se střeleckou produktivitou to pražský tým také nemá zrovna barevné. Do tabulky kanadského bodování se stačilo zapsat zatím pouze sedm hráček. Těmto statistikám vévodí Andrea Nemravová (2+0), Karolína Vachušková (1+1) a Barbora Beranová (1+1).

V brance se zatím prostřídaly Tereza Skaličková a Kateřina Blahutová obě s průměrem sedmi obdržených branek na zápas, a Alexandra Nováková s průměrem dokonce dvanácti obdržených branek na utkání.

V loňské sezóně se Střešovice umístily na sedmé pozici, nyní však obsazují poslední příčku bez zisku jediného bodu. Tatran zaznamenal vlnu příchodů nových hráček. Z FbŠ Bohemians přišla Karolína Vondráčková, z Opavy Sabina Čermáková, brankářka Alexandra Nováková z Herbadentu. Dále tým posílily mládežnické hráčky Daniela Reindlová, brankářka Tereza Skaličková, Karolína Vachušková, Liana Matěvosova, Linda Sequensová a Lucie Köhlerová. Naopak tým opustily Adéla Zehrerová, která posílila B-tým. Helena Pechová se vydala do Bohemky a Barbora Červová do Liberce.

Zápas s Tatranem odehrají ženy v sobotu 25. 10. 2014 od 15:00 hodin na hale sportovního centra Dubina. Tak přijďte fandit!

Extraliga žen - 11. kolo

FBC ČPP BONUSIA Ostrava

Ženy FBC Ostrava dokázaly ze čtyř odehraných zápasů vyhrát jednou, když porazily Tatran 12:3, a tak se třemi body obsazují devátou příčku tabulky. Avšak ještě v sobotu před duelem s Vítkovicemi změří síly s pražským Chodovem.

Zápasy Ostravy v sezóně 2014/2015:

Herbadent Praha 11 SJM - FBC ČPP BONUSIA Ostrava 9:1
FBC ČPP BONUSIA Ostrava - FbŠ "pipni.cz" Bohemians 2:7
Sokol Židenice EUROCOMPANIES - FBC ČPP BONUSIA Ostrava 2:0
Tatran Omlux Střešovice - FBC ČPP BONUSIA Ostrava 3:12

Kanadskému bodování Ostravy vévodí Veronika Sczurová (4+1) a Romana Kiecková (4+0). V ostravské svatyni se zatím prostřídaly Tereza Holubová a Markéta Šulejová. Do zálohy je také připravena Johana Rousová.

Ostrava na konci loňské sezóny skončila na jedenácté pozici a musela tak bojovat o udržení extraligy. Tým po sezóně opustily Iveta Theuerová a Zdeňka Sluková, které ukončily hráčskou kariéru. Kateřina Nováčková od nové sezóny hájí barvy Olomouce. Do FBC naopak přišla Markéta Režnarová z Opavy, Tereza Voláková z Vítkovic. Z juniorského týmu extraligu posílily Veronika Káčová a Zuzana Šuranyiová.

Městské derby se odehraje v úterý 28. 10. 2014 od 19:00 hodin na Dubině. Přijďte si zpříjemnit sváteční den florbalem!