Muže čeká pražský dvojboj

23. října 2014, CD

V sobotu přivítají Vítkovice doma rozjetou Spartu, v úterní státní svátek vycestují do Prahy k souboji s Bohemians

Muži letos zatím neprohráli jediný extraligový zápas. Po posledním vítězném utkání s pražským Chodovem je čekají další dva týmy z hlavního města. V sobotu přijede na Dubinu Sparta, v úterý o státním svátku jedou Vítkovice pro změnu do Prahy, na Děkanku, kde se střetnou s Jedličkovými Bohemians.

Mezitím ještě stihnou pohárový zápas na hřišti Opavy. Ten startuje již dnes v 19:30 na hřišti slezského prvoligového týmu.


Uplynulou neděli tahaly Vítkovice v domácím zápase proti Chodovu dlouho za kratší konec provazu. Skvělou třetí třetinou ale dokázaly otočit průběh a prodloužit letošní vítěznou sérii na čtyři zápasy. Chodov pak nastoupil v úterý k televiznímu zápasu s Mladou Boleslaví a rovněž nedokázal udržet dobře rozjetý zápas a domácí se dostali, stejně jako Vítkovice, na čtyři vítězná utkání ze čtyř. Stoprocentní zatím zůstává i Tatran.


Sparta rozjela sezonu na své poměry fantasticky. Z pěti zápasů ztratila jediný s favorizovaným Tatranem Střešovice, v posledním kole porazila v dalším pražském derby úterního soupeře Vítkovic Bohemians vysoko 7:2. Sparta se tak jako jediný tým vklínila do elitní čtyřky k zatím stoprocentním Vítkovicím, Tatranu a Mladé Boleslavi.


Vítkovice-Sparta

doma: 17 16-1-0-0-0 93:35

venku: 17 11-1-1-1-3 79:54

Sparta letos posílila o slovinského útočníka Anžeho Burnika či slovenského juniorského reprezentanta Marka Košča. Dále pak z Tatranu přišli jednadvacetiletí hráči David Ježek a Kryštof Hartman. Nejvíce se vstup do sezony podařil obránci Ježkovi, který má po pěti odehraných zápasech na kontě již čtyři branky a dvě asistence.


Bohemians po loňském úspěšném ročníku letos pomýšlejí na minimálně stejný úspěch, ovšem zatím zůstávají za očekáváním. Vyhráli jediný zápas, a to na půdě FBC Ostrava 5:4, a krčí se se čtyřmi body na devátém místě tabulky. Loni střelecky zazářil Martin Šimek, letos dal v pěti zápasech čtyři branky. Zastiňuje ho však dvacetiletý obránce Martin Kisugite, který hraje v oslnivé formě a v prvních pěti zápasech dal pět gólů a dalších pět připravil!

Vítkovice-Bohemians

doma: 9 7-0-0-1-1 53:24

venku: 9 6-0-1-0-2 49:29


Bohemians přes léto nikterak výrazněji neposilovali, naopak se potýkali s velkým problémem v brankovišti, protože po odchodu Davida Rytycha do Mladé Boleslavi se s týmem rozloučil také Lukáš Mück. Místo brankářské jedničky Bohemians nakonec obsadil zkušený Jakub Koráb, který se tak v novém klubu pokouší o restart kariéry.


Zápas 1. SC Vítkovice Oxdog - AC Sparta Praha začíná na hale SC Dubina v sobotu 25.10.2014 v 18:15.


Zápas FbŠ Bohemians - 1. SC Vítkovice Oxdog začíná na hale SH Děkanka v úterý 28.10.2014 v 18:00.


Pohárový zápas SK P.E.M.A. Opava - 1. SC Vítkovice začíná na hale SH Mařádkova ve čtvrtek 23.10.2014 v 19:30