Po měsíční pauze se ke slovu znovu dostaly i dorostenky Vítkovic

17. listopadu 2014, Jaromír Veselý

Soutěž dorostenek pokračovala 5. a 6. kolem na turnaji pořádaném tentokrát v Odrách. Vítkovickým los pro tentokrát přisoudil domácí Juventus Odry a Ossiko Třinec.

FBC KSVČ Juventus Odry - 1. SC Vítkovice Oxdog 1:6

První zápas začaly Vítkovice na půl plynu a tak již po 25 sekundách lovily míček ze své branky. Z pohledu vítkovických hráček se zápas dostal do správných kolejí již ve třetí minutě, když aktivní hry využila dvojice Vojcíková, Jakubcová a druhá jmenovaná si poradila s přihrávkou před brankou soupeře.

V půlce první třetiny se individuálně prosadila Nikol Kubečková. A v závěru prvního dějství po další přihrávce Vojcíkové navýšila skóre Honová.

Ve druhé třetině se sice daly počítat gólové příležitosti, zejména pak ty před brankou domácích, nicméně úspěšné zásahy zůstaly na nule. Soupeř se místy také dostával do protiútoků, se kterými si však obrana Vítkovic poradila.

Do třetí třetiny vstoupily Vítkovice vysokou aktivitou a soupeř soustředil svou snahu zejména do oblasti před svou brankou. Po výborné hře kolem branky soupeře se půl minuty po začátku třetí části nabídla před Marková a po chytré nahrávce Zemanové z rohu nezaváhala.

V páté minutě se přesnou střelou od pravého mantinelu do protějšího rohu branky prezentovala Planková a podtrhla tak herní převahu týmu z Ostravy.

Poslední slovo měla v oslabení při vyloučení Honové Kubečková, která přízemní střelou uzavřela střelecký účet zápasu.

1. SC Vítkovice Oxdog – FBC Ossiko Třinec 5:1

Druhé utkání proběhlo i díky větší aktivitě soupeře ve výraznějším tempu.

I přes snahu hrát s míčkem na polovině soupeře, díky nepříliš časté a přesné střelbě v kombinaci se solidně bránícím soupeřem, si nikdo z hráček ostravského týmu gólovou trefu nepřipsal. Na druhou stranu obrana do žádné výrazné šance soupeře nepustila a tak se skóre po první třetině nepohnulo žádným směrem.

Do druhé třetiny se zvýšila efektivita a nebezpečnost počínání Vítkovic a po minutě a půl vytěžila branku z důrazu před brankou Třince Jana Vojcíková. Druhou branku po kombinaci z vlastní poloviny zakončovala Pišteková po nahrávce Hanzlíkové.

Ve druhé třetině padla ještě jedna branka, když před brankou soupeře našla Pišteková Kolínkovou a nedala třinecké brankářce šanci.

Z šancí vypracovaných ve třetí třetině, které byly k vidění na florbalkách Vítkovic, se ujaly už jen dvě. Nejprve se prosadila střelecky Kolářová. Poté se při ledabyle odbráněné situaci na vlastní půlce dostaly ke slovu hráčky Třince a snížily na 4:1.

Poslední slovo však patřilo Vítkovicím, když po odbráněné standardní situaci před vlastním brankovištěm a bleskovém rozehrání za obranu soupeře nabídla Pišteková jednoduchou příležitost Kolínkové.

V obou zápasech byly ze strany hráček Vítkovic k vidění zajímavé souhry, spousta gólových příležitostí a dobrých obranných zákroků, které si jistě zaslouží pochvalu, a v příštích utkáních budou opět rozvinuty o kousek blíže k dokonalosti, ačkoliv té jsou zatím vzdáleny.

Sestava:

Hanzesová M., Kodová K.

Marková P., Hyršová D., Kubečková N., Kolářová M.

Planková E., Honová N., Vojcíková J., Barvíková E., Jakubcová B., Zemanová T., Kolínková S., Hanzlíková T., Pišteková E., Moravcová S.