​Mladší žákyně sbíraly na svém druhém turnaji cenné zkušenosti!

18. listopadu 2014, Martina Bernardová

V sobotu v ranních hodinách odcestovaly vítkovické mladší žákyně do nedalekých Hranic, aby na svém druhém letošním turnaji opět poměřily síly se svými soupeři. Tentokrát se jim do cesty postavily dva týmy z Opavy, Olomouc a domácí Hranice.

První zápas s Opavou se nesl v duchu neproměňování šancí. I když se naše holky dostávaly do dobrých pozic a vytvářely si dost šancí, měly smůlu na hokejkách a často nemířily přesně. Když se nějaká střela dostala až k bráně, dokázala si s ní poradit opavská brankářka. Opava mezitím těžila z našich nepřesností a propadání v obraně. Ale i přes prohru 0:3 zápas nebyl v našem podání vůbec špatný, chybělo jen trochu štěstíčka.

Druhý zápas byl proti silnějšímu opavskému týmu. Vítkovice s ním po první poločas dokázaly držet krok a hrát vyrovnanou partii. Po dvou gólech Terky Gálové, Káji Svobodové byl stav vyrovnaný 3:3. Druhý poločas ovšem přinesl jen příděl branek soupeře, ze kterých se holky už nedokázaly oklepat. Odcházely z tohoto zápasu poraženy 3:8, což si moc nezasloužily.

Olomouc už na minulém turnaji ukázala, že v této kategorii nebude mít moc konkurence, když se představila s velmi kvalitním týmem. I když v naší bráně zářila Barča Plačková, její spoluhráčky ji často nechávaly na holičkách a přečíslení na ni se jen hrnula. Není proto divu, že holky inkasovaly 10 gólů, a zásluhou Laury Pruskové a Terky Gálové dokázaly vsítit jen dva.

Poslední zápas byl až do posledních minut vyrovnaný. Hranice se po prvním poločase dostaly do vedení 1:0. Holky ovšem do druhého poločasu vlétly, jak se patří a ukázaly, že poslední rozhodně skončit nechtějí. Povedlo se jim vyrovnat zásluhou Laury Pruskové, a klid na hokejkách holkám dodala další branka Libuše Berglové, pro kterou byl tento turnaj premiérový. Po jedné brance přidala ještě Anička Konvičná a Eliška Vosáhlová. Holky tak poslední zápas vyhrály 4:1 a na turnaji obsadily 4. příčku.

I když umístění není nejlepší, postupně do zápasových procesů začleňujeme nové hráčky, které se mají ještě hodně co učit. Za svou snahu a obětavost si však zaslouží velkou pochvalu. Už ví, jak to na takovém turnaji chodí, kde mají největší mezery a na čem je třeba se v trénincích hlavně zaměřit.

Sestava:

Barča Plačková, Meg Zaydlarová, Terka Mikšíková, Terka Gálová, Kája Svobodová, Laura Prusková, Eliška Vosáhlová, Lucka Očenášková, Libuše Berglová, Kača Prosická, Kača Perutková, Anička Konvičná