Na Dubinu přijede poslední Jičín

17. prosince 2014, CD

Ženy čeká domácí dohrávka s Jičínem a pak jedou tramvají dvojkou do Židenic.

Kvůli Poháru mistrů odložené utkání třetího kola Extraligy žen se odehraji v pátečních večerních hodinách na Dubině. Po zápase mužů Vítkovice-Bohemians nastoupí vítkovické ženy proti zatím poslednímu Jičínu.


Jičín prozatím dokázal bodovat je ve dvou zápasech ze třinácti. Doma dokázal porazit FBC Ostrava 6:4 a dva body si odvezl před měsícem z Olomouce za výhru 6:5 po samostatných nájezdech. Největší debakl utrpěl letošní nováček před dvěma týdny na hřišti Herbadentu (0:13).


Favorit utkání je tak jasný. Vítkovice se v případě výhry o více než sedm branek vyšvihnou zpět do čela extraligové tabulky o skóre před Herbadent. Třetí Chodov bude mít na vedoucí duo tříbodovou ztrátu.


Vítkovice se pyšní nejlepší obranou v lize. Za 13 utkání dostaly vítkovické strážkyně svatyně Lenka Kubíčková s Hanou Ranochovou pouze 29 branek. Jediné čtyři body letos vítkovické hráčky ztratily v zápasech s největšími soky Chodovem a Herbadentem, když oba vyhrály "jen" po prodloužení, resp. po samostatných nájezdech. Naopak před týdnem z Ostravy vypráskaly dalšího potenciálního adepta na Superfinále Bohemians desetigólovým přídělem. Stejnou dardu uštědřili před tím Tatranu a jen o gól lépe skončilo v ostravském derby FBC. Střelkyně jsou tedy při chuti.


V regulérním patnáctém kole pak v sobotu, tedy den po souboji s Jičínem, zavítají Vítkovice na hřiště Židenic. Brněnský tým letos chce opět jednoznačně do play-off a zřejmě mu nebude dělat problémy se tam skutečně dostat. Na deváté FBC Ostrava mají momentálně luxusní devítibodový náskok.


První letošní vzájemný souboj na Dubině skončil jednoznačným vítězstvím Vítkovic 9:4, byť se Vítkovice na hřišti rozkoukávaly o hodně delší dobu, než by bylo zdrávo a Židenice si vypracovaly třígólový náskok! Ten Vítkovice v dalším průběhu smázly.


1. SC Vítkovice Oxdog - FBK Jičín, pátek 19.12.2014 20:30, SC Dubina,
Sokol Židenice EUROCOMPANIES - 1. SC Vítkovice Oxdog, sobota 20.12.2014 17:00, SH SportPoint Brno